Витоша и Етър завършиха при равенство в сблъсъка на новаците (ВИДЕО)

Съперниците си стиснаха ръцете за 1:1 на националния стадион

Витоша и Етър завършиха при равенство в сблъсъка на новаците (ВИДЕО)

Витоша (Бистрица) и Етър стигнаха до равенство в двубоя от втория кръг на Първа лига. Срещата, която се проведе на националния стадион „Васил Левски”, завърши 1:1. Голмайстори станаха Иван Петков за „болярите” и Григор Долапчиев за отбора на Костадин Ангелов. Така и двата отбора имат по една точка в актива си. 

 

Първото опасно положение в двубоя беше в полза на домакините. В десетата минута Долапчиев беше изведен добре и отправи удар от движение, но топката премина покрай дясната греда на вратата, пазена от Кирил Акалски.

 

В 19-ата Витоша прати топката във вратата, след като Николай Христозов завърши след разбъркване в малкото наказателно, но страничния съдия вдигна флага си за засада. Останаха съмнения за коректността на решението, но и от повторенията не стана напълно ясно дали футболист на Етър е отклонил топката към Христозов.

 

Резултатът беше открит в 30-ата минута. Тогава Димо Атанасов центрира отляво, в наказателното поле Иван Петков скочи и с глава не остави шансове на Михаил Иванов.

 

Домакините отговориха на предизвикателството с попадение в 38-ата минута. Долапчиев беше изведен от Румен Гьонов с пас между двама защитници в наказателното поле и с удар към далечния ъгъл бившият футболист на ЦСКА и Хасково се разписа.  

 

 

В края на първата част Александър Александров отправи удар от движение след разбъркване в наказателното поле и след рикошет топката се удари в лявата греда. Преди това гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка, но съдията остави играта да продължи.

 

В началните минути пред Долапчиев се откри отлична възможност да вкара втори гол. Той отново беше изведен в наказателното поле и отправи удар, който обаче премина покрай дясната греда.

 

До края на двубоя двата отбора се размениха по няколко опасни удара. В последната минута на редовното време отборът на Етър пропиля златна възможност, за да отмъкне победата. Джихат Кямил центрира остро успоредно на голлинията и Тодор Колев засече, но ударът му мина покрай лявата греда.

 

В следващия кръг Витоша гостува на Левски, а Етър ще играе срещу Верея. 

 

Съставите на двата отбора:

 

Витоша: Михаил Иванов, Румен Гьонов, Йордан Върбанов, Тодор Гочев, Николай Христозов, Кристиян Кочилов, Четин Садула, Михаил Петров, Ивайло Лазаров, Пол Офоте, Григор Долапчиев

 

Етър: Кирил Акалски, Веселин Минев, Венцислав Василев, Яни Пехливанов, Сашо Александров, Йордан Апостолов, Румен Руменов, Цветомир Тодоров, Димо Атанасов, Иван Петков, Иван Стоянов

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки