ЦСКА ще бори Лудогорец с Малинов

Густаво Кулма извън групата на червените, Дерменджиев пуска състава, победил Жалгирис

ЦСКА ще бори Лудогорец с Малинов
 ЦСКА посреща днес от 21:00 часа Лудогорец в първото си домакинство през новия сезон. Амбициите на червените найпос-ле да победят разградчани в първенството са добре известни. 16 пъти досега най-титулуваният клуб у нас се провали. Лудогорец от своя страна ще изиграе първия си двубой в шампионата. Срещата на орлите с Левски на старта бе отложена за 6 септември.

Разградчани се намират в средата между два мача от квалификациите за Шампионската лига - реванша с Жалгирис (4:1) и първия сблъсък с Апоел Беер Шева в сряда. Но Лудогорец многократно е показвал, че ЦСКА му е в списъка със "специални" съперници - играчите в зелено винаги са пределно нахъсани, до степен на бруталност в мачовете с армейците. Красноречиви са думите на нападателя Кешерю след двубоя с Жалгирис: "Трябва да победим ЦСКА, независимо по какъв начин". От друга страна, феновете на армейците не крият своята неприязън към Лудогорец и най-вече към силния човек в клуба. Всичко това обославя здравата битка, която зрителите ще видят днес между армейците и орлите.
 
През пролетта ЦСКА на 3 пъти имаше много добър шанс да счупи прокобата и да победи съперника, но това така и не се случи (0:2,1:1,1:1). Фактори, извинения и оправдания много. Но 16 поредни провала срещу този опонент вече са тежка тенденция, а не стечение на обстоятелствата.
 
На последното занимание преди срещата - вчера следобед в Панчарево, тимът е оттренирал две различни стартови единайсеторки. Вариациите са били в офанзивен план. Едната е позната от контролите и е свързана с пускането на Кристиян Малинов в халфовата линия. Той започваше в част от срещите зад нападателя, а 6 хода им си разменяше мястото с Давид Симао, който действаше в no-задни позиции до Рубен Пинто.
 
Този подход свърши добра работа в спарингите. Но в първия мач срещу Славия Стамен Белчев изненадващо пусна зад нападателя Густаво Кулма и Малинов бе резерва. Колумбиецът обаче сега остава извън групата, заради правилото за трима чужденци извън ЕС. С оглед настоящия опонент най-логично изглежда титуляр да е Малинов, който може да предложи здрава битка. Той е и сред най-добре пресиращите играчи в тима, наред с нападателя Каранга. Високата агресия на Малинов води до чести картони, но ЦСКА ще се нуждае от по-здрава игра, отколкото срещу Славия (1:1). С оглед на това може да се прогнозира, че Малинов ще започне днес. Другият вариант, който вчера бе трениран на позицията зад нападателя, е Тиаго Родригес да запише първи минути като титуляр за армейците.
 
Стамен Белчев вече показа, че има ясни идеи как да победи Лудогорец, след като под негово ръководство армейците на 3 пъти надиграха съперника през пролетта. Плановете на треньора обаче бяха компрометирани както от индивидуални грешки (при двете равенства по 1:1), така и от неточните съдийски намеси на тъч-рефера Веселин Мишев при загубата с 0:2. ЦСКА ще опита да надмогне тези фактори. Въпросът е дали отборът е натрупал повече опит и си е взел поука от предходните грешки, или отново ще падне в собствения си капан.
 
От другата страна стои автоматизираният състав на Лудогорец. Това безспорно е отборът, който разполага с най-технични и комбинатибни играчи в първенството. Разградчани обаче показаха, че имат пробойни, особено в защита. В ЦСКА по традиция ще разчитат много на фланговете си в офанзивен план.
 
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев по всяка вероятност няма да прави промени в състава, победил в сряда Жалгирис с 4:1. Възможно е Кафу да седне на пейката след поредната му неубедителна изява - бе най-слабият в зелено срещу Жалгирис. Опции за десния фланг на атаката са Мисиджан и Лукоки, които са мотивирани да се разделят със статута на резерви. Въпросът е дали Дерменджиев ще посмее да "посегне" на Кафу, който е представян за най-кон-вертируемия футболист на Лудогорец. По-скоро това няма да се случи и бразилецът отново ще е в стартовите 11, въпреки че играе много под нивото си през последните месеци.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки