Пирин гони дубъл, Септември излиза на поправителен

Възпитаниците на Милен Радуканов удариха изненадващо Ботев Пд като гост на старта и сега са амбицирани да сторят същото с новака

Пирин гони дубъл, Септември излиза на поправителен

 Пирин Благоевград приема Септември София с амбицията да прибави нови три точки към актива си. Възпитаниците на Милен Радуканов удариха изненадващо Ботев Пд като гост на старта и сега са амбицирани да сторят същото с новака. Наставникът на "орлетата" не възнамерява да прави промени по състава, като ще заложи на изпитаната максима, че когато отборът върви, рокади не се предприемат.

"Ако не спечелим трите точки срещу Септември, ще се върнем отново на изходна позиция. Само победата ще затвърди доброто представяне срещу Ботев", коментира Радуканов.

 
До снощи се очакваше с права в БФС да бъде уреден последният нов - нападателят Радослав Кирилов. Треньорът на Пирин заяви, че е наясно с възможностите на съперника. "Имам впечатления от играта им, разполагат с опитни футболисти и ще ни бъде трудно срещу тях, каза той. В контролата преди началото на сезона ни победиха с автогол, но не мога да кажа, че са ни надиграли", добави Радуканов.
 
Той изрази опасение, че горещото време в Благоевград ще окаже влияние на играта на двата тима. Новакът пък излиза за поправителен, след като в първия кръг падна с 0:2 от Дунав на "Васил Левски". Видя се, че въпреки солидната селекция и многото опитни играчи на Септември ще е нужно време за адаптация в елита.
 
Наставникът Димитър Васев има да решава известни кадрови проблеми. Наказан е централният защитник Траян Траянов. Това ще доведе до преквалифицирането на вътрешния халф Янко Сандански, който се очаква да излезе като партньор на Бранеков. В първия кръг той остана на пейката.

Контузията на Крие Гади вече отшумява, но въпреки това Васев отново ще заложи на върха на атаката на Мартин Тошев. Той, въпреки че не е водил пълноценна подготовка, показа добри неща срещу драконите, като негов гол бе несправедливо отменен заради засада, каквато нямаше. Второ поредно поражение ще удари сериозно по амбициите на столичани. Затова и от щаба на Септември обявиха, че са взели всички необходими мерки това да не се случи и днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки