Сензациите в пресата: Поляк в Лудогорец, Берое пробва нигериец

Обертан извън групата за Локомотив Пловдив и още от българската спортна преса

Сензациите в пресата: Поляк в Лудогорец, Берое пробва нигериец

 Сензациите в спортната преса от днес, 22 юли 2017 г., събота:

Тема спорт: Берое пробва нигерийски таран


Нигерийският централен нападател Матю Бонифас пристигна на проби в Берое. Снощи той проведе първата си тренировка под ръководството на Александър Томаш. Таранът ще бъде тестван и през следващата седмица. За това време той ще трябва да убеди треньора, че заслужава да получи предложение за договор. От спортно-техническия щаб на заралии имат контакт и с друг играч за този пост. Засега обаче те не успяват да постигнат разбирателство с него. Причината е, че Томаш иска да го види поне в няколко тренировки, а набелязаният държи да пристигне директно за медицински тестове и подписване на договор.

Матю Бонифас е роден на 5 октомври 1994 година в Кадуна, Нигерия. Той впечатлява с ръста си - висок е 190 сантиметра. Започва кариерата си в местния Суприм Корт - за две години реализира 24 гола в 56 мача. Затова и през сезон 2015/16 е привлечен от кипърския Арис Лимасол. За този тим участва в 19 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 10 попадения. След това облича фланелката на албанския Трепча - на терена е само в шест срещи, в които се разписва само веднъж. През пролетта на 2017 година Бонифас е част от Партизани Тирана - този тим бе елиминиран от Ботев Пловдив в първия квалификационен кръг на тазгодишното издание на Лига Европа (3:1 и 1:0). В момента Матю е свободен агент.

Берое има нужда от подсилване на атаката. Тимът игра много слабо в нападението в първия кръг срещу Верея (0:0). Тогава феновете си го изкараха на Ерик Почански - те го освиркаха мощно при смяната му в края на двубоя. Това накара нападателят да си тръгне от клуба - договорът между двете страни бе разтрогнат по взаимно съгласие. Почански не стоя дълго без отбор и през седмицата подписа с Етър. Берое пък ще трябва да търси решаване на проблемите си в нападение.

Меридиан мач: Шампионите близо до полски национал



Халфът Яцек Горалски е с крак и половина в Лудогорец. От няколко дни клубът на футболиста — Ягело-ния и „орлите“ водят преговори, които се очаква да бъдат завършено съвсем скоро. Самият играч, който вече е национал на Полша, е съгласен на сделката. Тя се бавеше заради желанието на шефовете на Ягелония да приберат повече пари за един от най-конвертируемите си играчи. Те желаеха около 2 млн. евро, докато от Разград дават малко над 1 млн. евро. Предполага се, че двете страни ще си стиснат ръцете за 1,5 млн. евро.

Човек на Лудогорец е в Полша от два дни и дори е бил в Б е листо к за двубоя между Ягелония и Габала, завършил 0:2. В този мач 24-годишният Горалски не игра, а по принцип е твърд титуляр. Това още повече подсили слуховете за негов трансфер в България.

Иначе футболистът играе като вътрешен халф. Той е висок 172 см. и тежи 65 кг. Започва кариерата си в Завиша Бидгошч, а след това е минал през Виктория Короново, Блекитни Габин и Висла Плоцк. Част е от Ягелония от 2015 г. Година по-късно дебютира за полския национален тим.

Тема спорт: Обертан в групата не по-рано от мача с Витоша Бистрица



Френското крило Габриел Обертан направи първа тренировка с новите си съотборници. французинът взе участие във вчерашното занимание на Левски. Бившият играч на Манчестър Юнайтед подписа с клуба за две години в четвъртък. Веднага след това той проведе самостоятелно занимание, а по-късно изгледа от ложите двубоя срещу Хайдук (1:2).

Обертан е сериозно изостанал с подготовката. Затова най-вероятно ще му се наложи да тренира двуразово в следващите дни. Вчера той въртя обиколки с младоците Илия Юруков и Сонер Полат.

28-годишният французин вече си избра номер. Крилото ще носи фланелката с №32. Вчера Обертан бе картотекиран в БФС. Той обаче няма да попадне в групата за гостуването на Локомотив Пловдив в неделя. Това може да се случи най-рано в домакинството на Витоша Бистрица. Срещата с абсолютния новак в Първа лига е в уикенда на 30 юли на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". В нея Габриел няма да започне като титуляр, а евентуално може да запише дебют в края на двубоя. От "Герена" разкриха, че за да влезе в добра форма, на Обертан ще му трябват около 3 седмици.

Меридиан мач: Ботев заработи 1/3 от бюджета си



С преодоляването и на Втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа Ботев си заработи от УЕФА сума, която се равнява на една трета от заложения годишен бюджет в клуба. До момента „канарчетата“ са си осигурили 675 000 евро. Естествено „жълто-черните“ имат и големи разходи по гостуванията си и домакинските си мачове в Европа, но те няма да надвишат половината от тази сума. Освен това в нея не са калкулирани приходите от продажба на билети и фенартикули покрай двубоите в Европа, както и от телевизионните права за тях. До момента и четирите двубоя на Ботев бяха излъчени.
 
При елиминиране и на Маритимо в касата на пловдивчани ще влязат допълнителни 245 000 евро. Отстраняването на португалците ще означава, че Ботев ще играе в плейофите за попадане в груповата фаза на втория по сила евротурнир. Там залогът е огромен и всеки, който пробие до групите, ще си гарантира минимум по още 2,4 милиона евро. След това се генерира приход за всяка спечелена точка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки