"Лаута" - последният шанс за Ники Митов

При Локомотив Пловдив също има напрежение, но отборът ще търси втора поредна победа в Първа лига

"Лаута" - последният шанс за Ники Митов

Локомотив Пловдив и Левски се изправят в двубой от втория кръг на Първа лига на "Лаута". Мачът под Тепетата е с начален час 21:00 и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Срещата представлява спасителен пояс или голгота за наставника на Левски Николай Митов, който е раздиран от критики от страна на сините фенове. Докато при сините е бурно след отпадането от Хайдук, ситуация при смърфовете не е по-различна. Христо Крушарски раздаде пари на футболистите, но напрежението все още не е потушено. Със сигурност този мач ще носи голям заряд и само при победителя от него леко ще се тушира.

 

Старши треньорът на домакините Воин Войнов имаше да решава не един и два проблема. В началото на седмицата наставникът получи удар, след като разбра, че капитанът на смърфовете Мартин Камбуров напуска за пореден път след разразилия се скандал между него и собственика на Локомотив Христо Крушарски. Воин Войнов няма да може да ползва услугите и на Димитър Везалов, който контузи коляното си по време на двубоя от първия кръг срещу Етър и все още не се знае в какъв период от време ще отсъства от терените. Под рамката за черно-белите ще застане Илко Пиргов. Карето пред стража ще допълнят Пламен Крумов отдясно, Пламен Николов и Ивайло Марков - в центъра, а отляво ще започне Димитър Велковски, който ще замени контузения Везалов. Новото попълнение Георги Пашов ще остане на пейката. Там Войнов ще разчита само на 5 резерви. Позиционирани пред защитата ще бъдат направилият силен мач срещу болярите ветеран Ванчо Траянов и португалецът Паоло Серджо. По крилата Воин Войнов ще заложи на Вкаралия първия гол за сезона в Първа лига Веселин Марчев отдясно и на Димо Бакалов отляво. Новият капитан на Локомотив Пловдив Дани Кики ще бъде зад нападателя и ще има по-свободна роля да тормози синята отбрана. На Върха на атаката ще започне словенецът Дино Мартинович.

 

Наставникът на сините Николай Митов също имаше главоболия след отпадането от Хайдук Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа. Специалистът има какво да доказва в мача със смърфобете, който може да се окаже и последен за него, ако не се стигне до положителен резултат за сините, фенското недоволство спрямо Митов добива все по-големи размери и това ще е последният шанс за нисичкия треньор.

 

Явно осъзнавайки това, той е решил да остави извън групата недоразуменията франсис Нар и Бабатунде Аденижи. Двамата разочароваха в мачовете от Лига Европа. Това ще доведе и до известни размествания. На левия бек ще започне Мики Орачев, а по крилото ще действа Иван Горанов, който бе използван като краен защитник отляво.

 

На вратата за Левски ще стартира безспорният герой от мача с хърватите Божидар Митрев. Пред него в отбрана Николай Митов ще заложи на Милош Цветко-вич, неубедителният напоследък Димитър Пиргов ще си партнира с едно от новите попълнения Георги Ангелов, който ще бъде преквалифициран в този мач заради проблемите на Давид Яблонски. Чешкият бранител стисна зъби и изигра мъжки всичките 90 минути срещу Хайдук, но след края на двубоя, куцукайки, напусна стадион "Георги Аспарухов". Пред отбраната Николай Митов ще заложи на две от новите си попълнения - румънеца Нелуц Рошу и Васил Панайотов. Испанският плеймейкър Жорди Гомес показа, че все още не е готов за цял двубой, но той отново ще стартира сред титулярните единайсет. В предни позиции наставникът ще заложи на реализиралия с глава на Хайдук Серджиу Буш за сметка на яловия в двата двубоя с хърватите Жуниор Мапуку. Румънецът показа много желание, след като се появи в игра след почивката и вдъхна с играта си доза оптимизъм у сините фенове.

 

Мачът ще покаже дали това ще бъде лебедовата песен за Николай Митов, както и дали въпреки многобройните скандали около клуба победният ход на смърфобете ще продължи след успеха в първия кръг над Етър като гост.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки