Ботев спечели зрелищно с 3:2 в "Овча купел" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фернандо Виана вкара два гола, а Балтанов влезе от пейката и донесе трите точки при визитата на Славия

Ботев спечели зрелищно с 3:2 в "Овча купел" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) извоюва първа победа за новия сезон в Първа лига след драматично 3:2 като гост на Славия във втория кръг. Фернандо Виана даде добър аванс на Ботев с попадения в 13-ата и 40-ата минута, но Влади Узунов с блестящ гол върна интригата още преди почивката, а Иван Минчев изравни с разстрелващ удар преди да е изминал час игра. Резервата Лъчезар Балтанов донесе успеха на „жълто-черните” с глава след корнер 12 минути преди края.

Това беше първи мач на Славия на неговия стадион в квартал „Овча купел” от година и два месеца насам. Тимът на Златомир Загорчич остава без победа след 1:1 с ЦСКА на старта.

Ботев вече поглежда към първия мач с португалския Маритимо от третия предварителен кръг на Лига Европа и затова Николай Киров направи много рокади в своя състав, за да запази свежестта на основните фигури в състава. От другата страна Златомир Загорчич вече беше без продадения на Фиорентина Петко Христов, който беше заменен в състава от своя близнак Андреа Христов. Петко гледаше мача от ложата.

„Белите” започнаха по-ентусиазирано, окуражавани от своите фенове, които бяха доволни, че отново са у дома. Удари на Иван Минчев и Георги Йомов извън наказателното поле бяха неточни, а Ботев показа страхотна ефективност и поведе при първата си опасна ситуация. Бризола намери в коридор по земя Цветомир Панов, който заложи идеално във вратарското поле за Фернандо Виана и деветката с лекота откри отблизо в 13-ата минута.

Славия можеше да изравни с абсолютно копие на атаката на Ботев за техния гол, но Владислав Узунов на втора греда би високо над вратата. Йомов искаше да скъса мрежата с воле отблизо, но Панов в последния момент направи достатъчно, за да му попречи. Стефан Велков изчисти току пред главата на Виана и предотврати втори гол.

Този втори гол за Ботев обаче падна в 40-ата минута след пас през центъра на Неделев, който разсече рехавата бяла отбрана, Виана надбяга Венков и пусна покрай Георги Петков вдясно за 2:0.

Славия се върна много бързо в мача още преди паузата с фамозен гол на Влади Узунов. Атакуващият халф овладя пред наказателното поле, обърна се и със силен параболичен удар закова под гредата в левия далечен ъгъл над Кайзер за 1:2.

На почивката Николай Киров извади автора на двата гола за „канарчетата” Фернандо Виана, а „белите” изравниха преди да е изминал час игра. Иван Минчев подмина шпагата на Виктор Генев и от границата на наказателното поле се разписа безкомпромисно в левия ъгъл след лек рикошет в крака на Радослав Терзиев за 2:2.

Киров пусна Балтанов и Косоко в търсене на успеха, а между двете смени шут на Бризола от чиста позиция беше блокиран с тяло от защитник. Цветомир Панов нацели напречната греда със силен изстрел от малък ъгъл вдясно.

После Косоко накара Петков да боксира удара му право в него, но силните минути за „жълто-черните” се увенчаха с гол в 78-ата минута и Балтанов засече с глава центрирането на Неделев от корнер, за да направи 3:2 за пловдивчани.

Стефан Велев бързо можеше да възстанови равенството, ала топката облиза дясната греда при ниския му шут. Шикози Мба не успя да уцели вратата, след като Кайзер увисна при едно центриране, а в добавеното време дори вратарят Георги Петков можеше да стане герой, но се размина с последната изсипана топка пред вратата на Ботев, който си тръгва към Пловдив с трите точки.

Първа Професионална Лига 17/18

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 -1 Черно Море 2 2 0 0 5:0 5 6
2 1 Дунав (Русе) 1 1 0 0 2:0 2 3
3 0 Пирин 2 1 0 1 1:1 0 3
4 -1 ФК Септември София 2 1 0 1 1:2 -1 3
5 1 Локо Пд 1 1 0 0 2:1 1 3
6 -1 Лудогорец 1 1 0 0 1:0 1 3
7 -1 Ботев Пд 2 1 0 1 3:3 0 3
8 -1 Етър 2 0 1 1 2:3 -1 1
9 1 ЦСКА 2 0 1 1 1:2 -1 1
10 1 Славия 2 0 1 1 3:4 -1 1
11 -1 Витоша (Бистрица) 2 0 1 1 1:2 -1 1
12 1 Берое 1 0 1 0 0:0 0 1
13 1 ФК Верея 2 0 1 1 0:4
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки