Киров: Самият развой на мача не ми допадна

"В този сгъстен цикъл няма как да няма ротации"

Киров: Самият развой на мача не ми допадна

Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров не остана доволен от развоя на мача срещу Славия, въпреки че "канарчетата" спечелиха гостуването с 3:2. "Страхотен мач  може би за публиката, имаше 5 гола и ситуации, но самият развой на мача не ми допадна. Започнахме добре, поведохме с два гола, но след наши грешки изравниха. Трябваше да задържаме повече топката. За щастие взехме трите точки в заключителните минути."

"Грешки се допускат от всеки. Не искам да коментирам грешките, знаехме силната страна на Влади Узунов, но изтървахме този детайл."

Киров оправда ротациите в отбора със сгъстения цикъл на мачове на пловдивчани. "В този сгъстен цикъл няма как да няма ротации. Следващите 3 седмици продължава този цикъл, не може едни и същи футболисти да играят. Важно е, тези които влизат да покажат самочувствие и да се борят за титулярните си места. Може би малко по-голямото напрежение в отиграване на топката и липса на самочувствие им пречи на другите играчи, които по-рядко взимат участие. Има малко напрежение, може би защото е начало на първенството."

"Косоко имаше дребен проблем, не е получи усложнение, на Минев дадох почивка. Мисля, че Лъчо ще бъде на линия за мача с Маритимо."

"Стивън е млад състезател, на който му предстои път за развитие. Косоко е състезател на Ботев, ако стане нещо с неговия трансфер, тогава ще търсим заместник", добави Киров.

Треньорът на "жълто-черните" коментира и предстоящия мач с Маритимо. "За класата на Маритимо, няма две мнения. Ще наблюдаваме последната им контрола и да придобием реална представа за играта им. Били са доста активни на трансферния пазар. От утре започваме да подготвяме състезателите за мача."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки