Чиликов: Маритимо не е по-силен от Бейтар

Клубът е в добри отношения с Порто и има „навика“ често да продава играчи там, разкрива бившият таран на Насионал Мадейра

Чиликов: Маритимо не е по-силен от Бейтар
 Дни преди първия мач на Ботев Пловдив с Маритимо "Тема Спорт" потърси за интервю старши треньора на Оборище Георги Чиликов. В периода 2005/07 той носи екипа на друг месетн тим от остров Мадейра - Насионал, като изигра 41 мача и вкара 11 гола. През 2014 година за кратко бе скаут и помощник-треньор в Ботев Пловдив. Като скаут на Левски пък през миналата година изгледа няколко мача именно на Маритимо.
 
Г-н Чиликов, в третия квалификационен кръг за Лига Европа Ботев Пловдив се падна срещу португалския Маритимо. Като човек, който има известен период на остров Мадейра, какво очаквате от този дуел?
 
- През миналия сезон наблюдавах мачове на Маритимо като скаут на Левски. Това е изключително силен отбор. Но в момента не зная кои футболисти остават, защото Маритимо има "навика" постоянно да продава играчи на Порто. Двата клуба са в добри отношения. Всяко година Порто привлича по един-двама играчи от Маритимо. Те в никакъв случай не са много по-силни от Бейтар Йерусалим. Но трудно се играе срещу португалци. Тежко ще е.
 
Старши треньорът на Маритимо Даниел Рамош заяви, че Ботев Пловдив е в процес на постоянно израстване.
 
"Трябва да имаме голямо уважение към съперника. Чака ни завързана и трудна битка. Няма фаворит преди първия мач. И двата отбора ще имат своите шансове да победят. Нашата цел в Лига Евро-па е да влезем 8 групите. Това
ще е.
 
Имаше ли играчи на Маритимо, които можеше да дойдат в Левски, които бяхте набелязали?
 
- Не, няма шанс. Много е трудно титуляр от Маритимо да дойде в България. Струват много пари. Президентът на Маритимо винаги продава футболистите си на много висока цена. За мен това е нереално.
 
Какво можете да кажете за представянето на Ботев Пловдив при Николай Киров?
 
- Само поздравления за него. Отборът е много силен в атака. Трябва да се подобри играта във фаза защита. Не случайно вкараха толкова голове, но и допускат, доказателство е последният двубой със Славия, което не е много добър атестат. Но Николай Киров е добър треньор и отлично знае какво прави.
 
Какви са шансовете на Ботев да елиминира Маритимо в проценти?
 
- В проценти не мога да кажа. Нека поне да мине първият мач. Но шансовете Ботев да отиде на плейоф не са малки.
 
Следите ли случващото се в Левски и какъв е коментарът ви за събитията там в последно време?
 
- За Левски няма какво да коментирам. Няма какво да кажа. Има си треньори, шефове, те да говорят. Гледал съм им само един мач и половина. Не съм вътре. Така че в момента не ме питайте за Левски.

Доволен ли сте от старта на новия сезон във Втора лига? Оборище започна с 0:0 срещу Монтана?
 
- Няма как да не съм доволен. Все пак Монтана беше в ролята на фаворит, футболистите се раздадоха. Естествено, има още какво да се желае в играта, но като за първи мач и трудни 4-5 изминали седмици се представихме добре. Все пак направихме селекция почти от нулата. Градим нов отбор. Трябва да сме реалисти, колкото и да ни се иска да побеждаваме. В последните 4 мача, включвам и контролите, не допускаме гол, което е показателно, че има стабилизиране в тима.

Въпреки че сме в самото начало на сезона, какво очаквате от шампионата и какво е мнението ви за Втора лига?
 
- Аз съм запознат доста с Втора лига поради факта, че съм гледал много мачове през миналия сезон като зрител, като скаут на Левски. И сега като пряк участник, се убеждавам, че е изключително тежка лига. Трудно се играе срещу всеки един съперник без значение от името. Шампионатът ще е много интересен и равностоен.
 
Кои се очертава да са основните фаворити за промоция?
 
- Монтана. Те имат доста футболисти с опит в елита. Тук трябва да сложим Царско село и Поморие. Несебър и Созопол също имат качествени играчи. Нашият отбор не е за подценяване.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки