Разградските „орли” затънаха в пустинята на Беер Шева (ВИДЕО+СНИМКИ)

Апоел нанесе първа загуба на Лудогорец в третия квалификационен кръг на ШЛ и спечели у дома с 2:0

Разградските „орли” затънаха в пустинята на Беер Шева (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец не можа да спечели в седма поредна европейска визита и допусна дебютна загуба в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, след като отстъпи с 0:2 пред Апоел Беер Шева. 

Разградчани не можаха да се адаптират на стадион “Търнър”, който отвори врати преди две години и струваше над 60 млн. евро на първия израелски съперник в Европа за българския първенец. 

Преди първия съдийски сигнал на съоръжението, изградено в пустинята в околностите на град Беер Шева, бе измерена температура от 33 градуса по целзий, която в комбинация с високата влажност затрудни сериозно разградчани. 

Домакините обаче нямаха нужда от много време за адаптация и заиграха по-добре още от първия съдийски сигнал на гръцкия арбитър Хараламбос Калогеропулс пред 16 000 екзалтирани фенове.


В началните минути играта бе доста накъсана заради множество нарушения, а в 14-ата дойде и първата добра възможност за израелците. 

Тогава, след центриране отляво на Антъни Нвакаеме, Гадир бе на път да нанесе решителния удар, но двама в зелено блокираха удара със сетни сили!

Пет минути по-късно домакините откриха резултата, след като отново Нвакаеме получи и напредна, след което направи двойно подаване с капитана си Маор Меликсон и отблизо простреля новия аржентински страж на Лудогорец за 1:0.

Лудогорец отговори с хубав удар от статично положение на Марселиньо, спасен със сетни сили от стража на Апоел в 26-ата минута, но веднага след това Моци трябваше да се намесва решително, за да предотврати сигурен гол.

Последва и чудесна намеса на Козмин Моци, след което Кешеру бе спрян на границата на наказателното поле. Секунди преди края на първата част пък румънският бранител на Лудогорец бе хванат неподготвен, но партньорът му в защита Игор Пластун го покри и в последния миг изчисти в корнер.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на домакините, а след нея Вандерсон на два пъти имаше чудесни възможности да изравни.

Още в 48-ата минута той бе изведен сам срещу вратаря, но стреля във външната част на мрежата, а в 57-ата отново не сполучи с удар по диагонала след чудесна многоходова атака на Лудогорец.

Тя обаче бе една от малкото през целия мач, тъй като защитата на Апоел бе добре подредена. Това обаче не важеше за тази на разградчани и в 59-ата минута бранителите в зелено оставиха непокрит Мохамад Гадир в пеналта, но за щастие той стреля с глава над вратата. 

За съжаление обаче малко преди края резервата Михаел Охана вкара втория гол за домакините, макар и с доза късмет, след центриране на представилият се чудесно Нвакаеме. 

Така в крайна сметка Лудогорец загуби с 2:0 първата част от сблъсъка с Апоел, а реваншът е на втори август в Разград.

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки