Моуриньо: Погба е на нивото на Меси и Роналдо, красиво е да гледаш Барселона

"Най-добрите футболисти в света играят в Реал и Барса, предпочитаме да не се сравняваме с тях"

Моуриньо: Погба е на нивото на Меси и Роналдо, красиво е да гледаш Барселона

Пол Погба е показал, че е на едно ниво с Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар с играта си в контролата на Манчестър Юнайтед срещу Барселона, заяви мениджърът на „Червените дяволи” Жозе Моуриньо.

Юнайтед загуби с 0:1 след гол на Неймар, но Специалния остана възхитен от играта на Погба, който в момента е най-скъпият футболист в света.

„Има само един Меси и само един Неймар. Няма двама. Суарес, Иниеста, Пике, Роналдо, Бейл, Модрич, Кроос, те са единствени. Те могат да играят само за един отбор, няма как да играят за два отбора. Не можем да ги имаме, принадлежат на своите клубове. Днес един от моите играчи – Пол Погба, показа това ниво. Той показа, че е на тяхното ниво”, коментира Моуриньо след минималната загуба.

Специалния отправи огромни комплименти към техничните звезди на Барселона и не скри, че му доставя удоволствие да гледа играта на каталунците.

„Можеш да работиш много тактически да подобриш отбора си, да направиш футболистите по-добри, но някои играчи са специални и няма какво да направиш срещу природата. В истинските мачове опитваш да компенсираш тази разлика в качеството с определена тактическа организация и само така можеш да спечелиш. Във футбола е възможно един отбор да бъде по-добър от отделните части /играчи/. Но тези част са невероятни. Вижте как галят топката. Може да се обсъжда разположението по терена, тактика и компактна зашита, но боравенето с топката е най-важното нещо. Дори като съперник на пейката, какъвто съм аз, е красиво да гледаш тези играчи”.

Португалецът смята, че най-добрите футболисти в света в момента играят в Реал и Барса и трудно някой друг може да се сравнява с тези два отбора.

„Ако искаш да се сравниш с Реал Мадрид или Барселона, лесно е да се сравни нивото на играчите и качеството на отборите. Но ние не играем в едно първенство, овен ако не се срещнем в Европа, затова предпочитаме да не се сравняваме с тях. Предпочитаме да се сравняваме с отбори от Висшата лига. В момента най-добрите футболисти играят в тези два отбора и трябва да приемем това за реалност. Но беше много хубаво за нас да играем срещу тези два отбора в предсезонната подготовка без напрежение и притеснение за резултата, просто да се опитаме да играем възможно най-добре”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки