Лудогорец и Локо (Пд) стигнаха до равен след здрава битка в Разград (ВИДЕО)

Двубоят завърши 0:0, „орлите” изпуснаха дузпа, а Джоди Лукоки се контузи

Лудогорец и Локо (Пд) стигнаха до равен след здрава битка в Разград (ВИДЕО)

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) изиграха интересен двубой, особено през втората част, но така и не успяха да се победят. Срещата, която се проведе в Разград и беше под номер 200 за „орлите” в елита на родния футбол, завърши при равенство 0:0. Шампионите създадоха повечето опасни положения, като изпуснаха и дузпа през първото полувреме.

 

Треньорът Георги Дерменджиев беше дал почивка на повечето от титулярните си играчи. Халфът Джоди Лукоки получи контузия в лявото бедро в 16-ата минута и беше принудително заменен, като на негово място младият Светослав Ковачев.

 

Наказателният удар беше отсъден в деветата минута, когато Жоао Паоло нахлу в наказателното поле и след като потърси контакт с Пламен Крумов падна на тревата и реферът Волен Чинков посочи бялата точка. Бразилецът се нагърби с изпълнението и насочи към долния ляв ъгъл, но Илко Пиргов успя да спаси.

 

В 41-ата минута Паоло изпробва късмета си с удар от дистанция и принуди стражът на гостите да се намесва решително.

 

През второто полувреме Лудогорец вдигна оборотите и хвърли всички сили в нападение. Пред Мисиджан, Кампаняро, Пластун и Кишада се откриха добри възможности за гол, а младокът Ковачев можеше да се превърне в герой в края, когато засече с глава центриране отдясно, но ударът му мина покрай вратата.

 

Пловдивчани също имаха своите възможности, с които да попарят съперника си. В 54-ата минута беше най-доброто положение, когато Умарбаев изведе Бакалов в наказателното поле и той от чиста позиция прати над вратата. 

 

В следващия кръг „смърфовете” гостуват на ЦСКА, а Лудогорец играе срещу новака Витоша (Бистрица), като преди това предстои реванша с Апоел (Беер Шева). В първия двубой разградчани загубиха с 0:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки