Аврам Грант излиза на Левски 1 млн. лева до края на сезона

Краен вариант за "сините" е 63-годишният французин Рене Жирар, който през 2012 година направи Монпелие шампион

Аврам Грант излиза на Левски 1 млн. лева до края на сезона

Кой ще бъде следващият треньор на Левски? Този въ­прос не получи отговор и вче­ра. Процесите в клуба продъл­жиха да протичат на бързи обороти, а официална инфор­мация липсваше - нито че Ни­колай Митов е освободен, ни­то че е постигната договорка с чуждестранен специалист, който да застане начело на си­ните. Главните опции пред собственика Спас Русев, който явно се е заел сериозно със за­дачата да изправи отбора на крака, отново бяха две - Аврам Грант и Делио Роси. Първият вчера си замина от България, а вторият пристигна.

Израелецът дойде в София в понеделник и проведе петчасова среща с Русев. На нея при­състваха освен боса също и из­пълнителните директори Ни­колай Иванов и Диана Иванова. Вчера сутринта имаше и ра­звитие - Русев пак се видя с Грант, който бе отседнал в негов хотел. След нея е имало сближаване на двете страни относно финансовата страна на евентуален контракт. Ра­ботна среща с Грант проведе и помощник-треньорът на си­ните Асен Букарев, който обясни на евреина каква е си­туацията в отбора.

По-късно през деня бившият мениджър на Челси се отправи към Лондон. Там ще чака решението на Спас Русев дали ще поеме Левски. В израелските медии се появиха информации, че Грант ще получава рекор­дна заплата - по 800 хиляди ев­ро на сезон, ако застане наче­ло на сините. Тези информа­ции обаче не отговарят на ис­тината. Въпреки това Аврам ще излезе доста солено на Лев­ски - той ще прибере под фор­мата на заплати и бонуси око­ло 1 милион лева само до края на сезона. Това не е никак мал­ка сума за тима от "Герена". Но пък не е голяма за специа­лист с визитката на Грант. Той е получавал около 1 ми­лион евро като национален селекционер на Гана (2014-2017 година). Източници, близки до израелеца и Спас Русев, твър­дят, че двата им разговора са били доста ползотворни. Но това съвсем не означава, че ще завършат с подписването на контракт.

Това се потвърди и с на­предването на деня. Босът на сините попромени малко пла­новете си, но не и концепция­та си да изслуша и другата главна кандидатура. Бизнесме­нът не пътува за Италия, за да се срещне с бившия треньор на Лацио Делио Роси. А направи така, че 57-годишният специа­лист да пристигне в София. Италианецът кацна в столица­та ни привечер. Той дойде с полет от Рим и беше посрещ­нат във ВИП залата на аерогара София. Подобна чест бе ока­зана и на другия кандидат Ав­рам Грант. Едва след края на разговорите  Русев тряб­ваше да реши на кого да пове­ри Левски, финансовите пре­тенции на треньора, който за последно бе начело на Болоня през 2015 година, са малко по-ниски от тези на Грант.

Краен вариант пред Спас Ру­сев е 63-годишният французин Рене Жирар, който през 2012 година направи Монпелие шампион. Разговори с него ще има само при провал на тези с Грант и Роси. Последният тим, който води Жирар, е Нант през 2016 година.

Едно е ясно - Левски ще бъде воден от чуждестранен тре­ньор. А конците на "Герена" в сянка може да дърпа Констан­тин Папазов. Тити присъства на понеделнишките разговори с Аврам Грант. Той участва дейно в процесите, които те­кат в Левски в момента, и държи връзка по важните въ­проси със Спас Русев, а контак­тите му със сина на синия бос - Евгени, са почти всекиднев­ни.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки