България се справи лесно с Португалия

Родните баскетболисти вкараха цели 15 тройки

България се справи лесно с Португалия

Мъжкият национален отбор на България започна с победа участието си в предварителните квалификации за световно първенство. Като гости нашите победиха Португалия с резултат 82-71, след като водиха през целия мач и бяха категорично по-силният отбор. Те натрупаха огромна преднина от 25 точки още на почивката и си осигуриха спокойно второ полувреме. Българите имаха много силна стрелба от тройката, която допринесе за категоричната победа, макар че в последните минути разликата падна значително. Следващият мач на отбора ни от група D ще бъде домакински – срещу Беларус на 5-и август (събота).

 

Нашите бяха по-добри още от началото на мача и поведоха в първите минути. Те поддържаха преднина от 5 точки до средата на частта, а скоро разликата им стана и двуцифрена. Тя се запази такава и след една част, когато България водеше с 26-16. Вторият период започна със серия от 6-0 за българите, а далечната стрелба на отбора ни вървеше и след 8 тройки за едно полувреме той натрупа аванс от цели 25 точки на почивката – 51-26.

 

След почивката играта беше равностойна, като националите ни поддържаха преднината си от около 20 точки. В крайна сметка Португалия спечели третата част, но въпреки това изоставаше с 21 точки след нея. В началото на последната част разликата падна под 20 точки, като имаше период от 5 минути, в които националите ни нямаха нито точка. Мачът обаче беше предрешен и се доигра без интрига.

 

Дий Бост поведе България с 23 точки и 5/7 от тройката, Чавдар Костов последва примера му с 18 точки, докато Александър Везенков вкара 13 точки, овладя 13 борби, даде 5 асистенции, допълвайки представянето си с 2 отнети топки и 1 чадър, както и 7 грешки.

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Бъкс остава без Янис за старта на плейофите

Гръцката звезда още лекува травма

Косовският Сигал спечели Балканската лига по баскетбол

Вижте подробности

Везенков игра, но не вкара при разгром на Сакраменто (ВИДЕО)

"Кралете" ще търсят място в плейофите през плей-ин турнира

Треньорът на Балкан след успеха над Черно море: Не беше особено красив двубой

Вижте какво каза Васил Христов

Черноморец смачка ЦСКА и записа пети пореден успех в НБЛ

Бургазлии се наложиха убедително над столичани

Сакраменто със здрава издънка без Везенков (ВИДЕО)

"Кралете" пропиляха аванс от 16 точки

Отново Монтана и Берое ще спорят за титлата при дамите

Локомотив София и Рилски спортист в битка за бронза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки