Левски зарадва Делио Роси с три точки при официалния му дебют (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" се изпотиха у дома срещу Дунав, който удържа суха мрежа до 69-ата минута

Левски зарадва Делио Роси с три точки при официалния му дебют (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски спечели с 2:0 срещу Дунав в официалния дебют на Делио Роси като треньор на „сините”. Левски контролираше мача през по-голяма част от двубоя, но чистите ситуации за „сините” дойдоха през последния 20 минути на срещата. В 69-ата Яблонски откри след пас на Прохазка от фаул, а в 90-ата резервата Буш оформи крайното 2:0.

Левски започна офанзивно мача, но домакините срещнаха сериозни трудности да пробият добре построената отбрана на Дунав и не успяваха да стигнат лесно до завършващ удар.




В 9-ата минута Мапуку пробва далечен диагонален удар, който за момент затрудни вратаря на русенци, но след това бързо се изправи и улови.

В 17-ата минута Обертан, който бе и най-активният в тима на Левски през първите 45 минути, проби отдясно в наказателното поле, но реши да не стреля от малък ъгъл и пробва пас, но неточно.



Две по-късно Костадинов не успя да реализира най-чистото положение за „драконите”. Нападателят получи в близост до дъгата на пеналта, финтира Яблонски, но точно в момента на удара бранителят протегна крак и парира.

Левски не успя да задържи темпото от началото на срещата  и даде възможност на Дунав да изравни играта.

В края на полувремето грешка на страничния рефер можеше да доведе до гол на домакините. Вутов центрира за Панайотов, който бе в засада, но тя не бе маркирана, играчът на „сините” бързо стреля от границата на наказателното поле, но вратарят успя да отклони в корнер.



Сценарият от първото полувреме се повтори и след почивката – Левски започна на високи обороти, а в 50-ата Обертан бе близо до откриване не резултата, но стреля покрай страничната греда.

Пет по-късно Яблонски бе оставен непокрит при изпълнение на корнер и насочи с глава към вратата, но Попадийн изчисти от голлинията с тяло.

В 62-ата минута при контраатака на русенци Васил Шопов изведе перфектно Будинов отдясно, той видя включващия се Диян Димов и пусна към него, но капитанът на „драконите” стреля неточно в аут.



В 69-ата Левски успя да превземе крепостта на русенци. Прохазка центрира от фаул, Яблонски отново бе непокрит и със скок засече топката във въздуха и прати в мрежата на гостите за 1:0.

Последният четвърт час „сините” тотално надиграха своя съперник и стигнаха и до втори гол, който дойде след неочаквана грешка на вратаря Антонов.



В 79-ата Обертан бе изведен сам срещу Антонов, който покри ъгъла си и парира удара на французина.

В 82-ата Буш направи двойно със свой съотборник, но от малък ъгъл стреля встрани от целта, минута по-късно Обертан получи от Вутов в пеналта, но отново Антонов се намеси и изби с една ръка в корнер.



Крайното 2:0 оформи резервата Буш, след като се възползва от неочаквана грешка на вратаря Антонов, който изпусна топката след слаб удар на Гомес.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки