Верея изпревари пловдивския Локомотив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резервата Домовчийски носи успеха след грешка на Пиргов

Верея изпревари пловдивския Локомотив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Верея постигна третата си победа в Първа лига, след като се наложи с 1:0 у дома над Локомотив Пловдив в мач от шестия кръг. 

Единственото попадение в срещата бе дело на резервата Валери Домовчийски и падна след грешка на вратаря на гостите Илко Пиргов. 

Иначе първото полувреме приключи при нулево равенство и без много възможности за гол, макар че гостите имаха игрови превес. 

В 34-ата минута той можеше да бъде оползотворен от Пламен Никлов, който отправи хубав удар с глава в близкия ъгъл след центриране от корнер, но Георги Аргилашки внимаваше.

Малко преди това футболистите на двата тима получиха правото да отдъхнат и да се освежат с вода заради горещото време в Стара Загора, а после те имаха шанс да сторят същото и на почивката. След нея Верея заигра по-добре. 

В 60-ата минута Меди Фануш се измъкна добре и финтира в пеналта, след което обаче не можа да намери появилия се като резерва Валери Домовчийски, който бе на чудесна позиция и само на метри от него. 

Именно последният успя да открие резултата в 67-ата минута, след като Здравко Илиев стреля от ъгъла на наказателното поле и Илко Пиргов не се намеси добре.

Домовчийски се възползва максимално от неумелата изява на вратаря и отблизо прати топката в опразнената мрежа за 1:0. 

В 76-ата минута Пиргов се реваншира за грешката си, след като Георги Андонов изведе в коридор Фенуш, ала вратарят се хвърли в краката на алжиреца и не позволи да бъде преодолян за втори път. 

После Пиргов спаси и удар на Венцислав Бенгюзов, а в самия край на мача Димо Бакалов имаше шанс да донесе точката на Локомотив Пловдив.

Той обаче стреля над целта и така Верея взе пълния комплект, благодарение на което вече изпревари съперника в класирането. Старозагорци са с 10 точки от шест мача, докато „смърфовете” останаха с осем в своя актив. 

Стартови състави:

Верея: 96. Георги Аргилашки, 21. Здравко Запрянов, 33. Мирослав Енчев, 4. Селим бен Джемиа, 15. Костадин Слаев, 20. Венцислав Бенгюзов, 8. Oсман Балде, 7. Георги Андонов (к), 14. Еркебулан Нургалиев, 11. Илиян Йорданов, 9. Меди Фенуш;
Треньор: Илиан Илиев

Локомотив Пловдив: 1. Илко Пиргов, 6. Георги Пашов, 22. Пламен Николов, 5. Асен Георгиев, 19. Димитър Велковски, 17. Ванчо Траянов, 39. Парвиз Умарбаев, 10. Веселин Марчев, 9. Дани Кики (к), 77. Дино Мартинович, 7. Димо Бакалов;

Треньор: Войн Войнов
Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки