Дъжд от голове на "Парк де Пренс" и отново феноменален Неймар над всички

Парижани разгромиха Тулуза с 6:2 в двубой от третия кръг

Дъжд от голове на "Парк де Пренс" и отново феноменален Неймар над всички

Пари Сен Жермен разгроми с 6:2 гостуващия Тулуза, а отново най-добрият на терена за „принцовете” бе рекордната покупка Неймар, който вкара и два от головете. Парижани започнаха ударно, но след красив гол на Градел изоставаха в резултата след 18-ата минута. ПСЖ обаче успя да обърне резултата до края на полувремето, а след почивката домакините вкараха още 4 гола, печелейки двубоя от 3-ия кръг с 6:2.

В 11-ата минута  Неймар пробва диагонален удар, но след добра намеса на Иса Диоп топката се отби в крака му и излезе в корнер. Минута по-късно Рабио отправи неточен удар към вратата на Ареола.

Офанзивата на „принцовете” продължи и в 14-ата Алвеш комбинира с Неймар, който в близост до бялата точка стреля силно, но топката облиза напречната греда и излезе в аут.

В 18-ата Кавани получи отдясно на вратата, но вместо да нанесе удар реши да комбинира и даде лесна топка на вратаря. В ответната атака гостите шокираха ПСЖ, откривайки резултата. Амиан Аду центрира отдясно, а в наказателното поле Градел засече от воле и не остави шанс на Ареола – 1:0 за Тулуза.

ПСЖ вдигна оборотите и в 25-ата Неймар бе близо до изравнителен гол, но след пас на Алвеш нацели за втори път гредата.

Първия си гол на „Парк де Пренс” Неймар вкара в 31-ата минута. Рабио отправи отляво добър изстрел по земя, който затрудни вратаря, след което бразилецът се оказа най-съобразителен и от малка дистанция направи точна добавка за 1:1.

Четири по-късно бързо двойно между Неймар и Рабио завърши с точен изстрел на французина и обратът стана факт.

Трето попадение отбеляза Кавани в 42-ата, но то бе отменено заради маркирана засада.

В  69-ата минута парижани останаха с човек по-малко, след като Марко Верати получи пресилен втори жълт картон.

Голът продължи да се изплъзва на Кавани, който в 73-ата направи сериозен пропуск – останал сам срещу Лафонт стреля право в стража.

В следващата атака обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа след спорно решение на главния арбитър. Неймар падна в наказателното поле след единоборство с бранител, за което главният рефер отсъди дузпа, въпреки бурните претенции на гостите. Зад топката застана Кавани и този път уругваецът бе точен – 3:1.

В 78-ата Кристоф Жулиен върна надеждите на Тулуза. След изпълнение на корнер Жулиен нанесе силен удар с глава, топката се отклони в Тиаго Силва и влетя в мрежата за 3:2.

Последваха обаче много силни финални минути за домакините, които вкараха още три гола до края.

Хавиер Пасторе на няколко метра от дъгата на пеналта и с перфектен изстрел към горния ляв ъгъл покачи на 4:2 в 82-ата минута.

Две по-късно Неймар центрира фалцово от корнер, а Курзава със странична ножица вкара брилянтен гол.

В добавеното време Неймар оформи крайното 6:2 след феноменална техника в наказателното поле – бразилецът направи за смях отбраната на Тулуза и с точен удар по земя отбеляза втория си гол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки