Владо Котев с нова роля в Марица

През миналия сезон на този пост в Марица работеше Цеца Тенева, но сега тя ще отговаря основно за селекцията на млади състезателки в пловдивския клуб

Владо Котев с нова роля в Марица

 Спортен директор на детско-юношеската школа на Марица (Пловдив) е новата роля на Владимир Котев във волейболния клуб от Града под тепетата.


32-годишният специалист, който до миналата година беше треньор на плажните волейболистки на Марица, като изведе Жълто-сините до сребърните медали в Националната отборна лига, сега вече ще отговаря за работата на треньорите и методиката на обучение при подрастващите състезателки на клуба – и в зала, и на пясъка.

 
През миналия сезон на този пост в Марица работеше Цеца Тенева, но сега тя ще отговаря основно за селекцията на млади състезателки в пловдивския клуб.


 
Владо Котев е главен асистент и хоноруван преподавател по волейбол в Национална спортна академия Васил Левски в София. Като треньор на мъжкия студентски волейболен отбор на НСА е университетски шампион в три последователни години - от 2013-а до 2015-а. В професионалната си кариера е преминал през Монтана (Монтана), Миньор (Перник) и Славия (София).


Като треньор по плажен волейбол, софиянецът е водил национални двойки на европейски и балкански първенства при подрастващите. Котев е и съдия национална категория по волейбол и плажен волейбол към БФВ.
 
 
“Радвам се, че клуб като Марица ми предложи да работим заедно. Това определено е едно предизвикателство пред мен и се надявам, че заедно с треньорите в школата ще успеем да се справим с него”, заяви пред volleymaritza.bg Владо Котев. “Трябва да изградим добър екип, който да работи правилно с подрастващите, за да може все повече деца от школата на Марица да намират реализация и в женския волейбол, при това на високо ниво!”
 
 

 

 

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки