Мъри: Участието в Лига Европа е добро постижение

"Това е максимумът на възможностите ни", призна треньорът на Астана

Мъри: Участието в Лига Европа е добро постижение

Треньорът на Астана Станимир Стоилов бе доволен от представянето на своя отбор при победата с 4:3 над Селтик в плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Въпреки успеха, тимът на Мъри отпадна от турнира след загуба с 0:5 в първия мач в Глазгоу.

 

"Феновете би трябвало да са доволни от футбола, който показа нашият отбор. Ако при 4:1 бяхме вкарали още един гол, а имахме такава възможност, шансовете ни щяха да се върнат. Радвам се, че все пак победихме. В първия мач допуснахме прекалено много грешки и това на практика ни отне мечтата да влезем в групите на Шампионската лига. Участието в Лига Европа обаче също е добро постижение", коментира Стоилов.

 

"Това беше максимумът на възможностите ни. Селтик игра добре, но не очакваше, че през второто полувреме ще сме толкова агресивни. Преди почивката нападателите ни не пресираха достатъчно активно. С промяната на схемата след почивката добавихме агресия и това даде резултат. Индивидуалната класа на играчите на Селтик обаче си каза думата. Имаше удари, които бяха неспасяеми", продължи Стоилов.

 

"Нямам предпочитания за жребия в Лига Европа. В групите няма слаби отбори. Надявам се футболистите да осъзнаят, че от нас ще се чакат още победи", добави българският специалист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки