Кристиано е най-добрият играч на УЕФА за миналия сезон (ВИДЕО)

За най-добра в женското направление бе определена холандката Лике Мартенс от Барселона

 Кристиано е най-добрият играч на УЕФА за миналия сезон (ВИДЕО)

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе определен за най-добър играч на УЕФА за изминалия сезон. Португалецът получи приза на бляскавата церемония по теглене на жребия за груповата фаза на Шампионската лига. "Всяка една година искаме да спечелим всичко, което е възможно - с клуба и националния отбор. Чест и удолвствие за мен е да бъда тук. Благодаря на моите съотборници", заяви португалецът.

 

За най-добра в женското направление бе определена холандката Лике Мартенс от Барселона.

 

Легендата на Рома Франческо Тоти бе удостоен с Наградата на президента на УЕФА. Призът се връчва за цялостен принос. Както е известно, Принца на Рим се отказа от футбола в края на миналия сезон. "Този приз е много важен за мен, защото е за представянето ми през цялата ми кариера", каза Тоти и благодари на съотборниците си за наградата.

 

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон бе определен за най-добър на поста си в Шампионската лига за изминалата кампания. "Горд съм да получа наградата на тази възраст. Тайната на футболното ми дълголетие е, че продължавам да имам глад за трофеи", каза Буфон, след като получи приза.

 

Съвсем очаквано за най-добър защитник бе избран Серхио Рамос от Реал (Мадрид). Капитанът на "белите" бе с основна заслуга за втората поредна титла на тима. "Винаги трябва да излизаш с желание за игра. Това важи не само за мен, а и за всички в Реал. Надявам се да спечелим трета поредна титла в Шампионската лига, защото имаме невероятен състав и искаме да чупим рекорди", заяви бранителят. 

 

Друг играч на "кралския клуб" спечели приза за най-добър халф на миналия сезон - Лука Модрич. "За мен финалът в Кардиф беше много специален, защото знаехме, че може да станем единственият тим, който повтори трофея си, каза хърватинът.

 

Най-добър нападател стана суперзвездата на Реал (М) Кристиано Роналдо. "Трябва здрава работа и посвещение на това, което правиш. Обичам да вкарвам голове и да печеля трофеи. Чувствам се благословен, че отново съм тук", коментира звездата на Реал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки