Изключително слаб Беларус подари лесна победа на Швеция (ВИДЕО)

Домакините дори не се опитаха да противодействат на скандинавския си съперник

Изключително слаб Беларус подари лесна победа на Швеция (ВИДЕО)
Швеция победи Беларус като гост с 4:0 в мач от нашата група "А" от световните квалификации за Мондиал 2018. Успехът за скандинавците дойде изключително лесно, а това в не малка доза се дължеше на много слабото представяне на домакините.
 
Защитниците на Беларус допуснаха много леки голове и в множество моменти изглеждаха незаинтересовани от случващото се на терена в Борисов. 
 
Резултатът беше открит в 18-та минута от звездата на РБ Лайцпиг Емил Форсберг.Той беше изведен от Михаел Лустиг зад защитата и финтира вратаря преди да вкара на празна врата.
 
Вторият гол беше дело на Кристофър Ниман в 24-та минута. Нападателят открадна топка от защитниците на Беларус, които си разиграваха в опасна зона пред вратата си. За стрелецът на Браушвайг нямаше проблем да реализира сам срещу вратаря.
 
Резултатът стана класически в 37-та минута. Емил Форсберг се възползва от дълъг пас, който буквално беше проспан от 4 защитници на Беларус. Те не си направиха труда дори да гонят съперниковия играч. Форсберг подаде на Маркус Берг и последният реализира на празна врата.
 
Крайното 4:0 беше оформено от дузпа в 84-та минута. Емил Форсберг беше фаулиран в наказателното поле от вратаря на домакините. Централният защитник Андреас Гранквист реализира от бялата точка. 
 
Швеция вече има 16 точки и се изравни с Франция, но петлите имат мач с Люксембург. Холандия победи България и вече е с 13 точки. България е с една по-малко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки