1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Любослав Пенев: Играхме перфектно и направихме изключително малко грешки

Любослав Пенев: Играхме перфектно и направихме изключително малко грешки

Хората разбират от футбол и затова не идват да гледат мачовете на националния отбор, откровено заяви селекционерът

Любослав Пенев: Играхме перфектно и направихме изключително малко грешки

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев учудващо за мнозина заяви, че е много доволен от играта на трикольорите срещу Кипър при победата с 1:0. Според него нашите национали са направили много малко грешки и са надиграли напълно Кипър по всички показатели.

Успехът бе първи за Пенев на родна земя начело на националния, а след двубоя той заяви: „Много съм доволен от мача. Справиха се добре със задачите, тактическа дисциплина, много добра организация, контролирахме мача. Доволен съм от всички. Има неща, които не ми харесаха, но няма да ви ги кажа. Но те са изключително малко. Надиграхме Кипър по всички показатели, играхме много по сигурно, с много по-малко грешки, което е важно за нашия стил на игра,. Опитваме се да владеем топката и постепенно да създаваме положения. Радвам се, че имахме 7-8 чисти ситуации. Малко съжалявам, че пропускаме сериозни положение в близост до вратата. Това е, което леко, леко ме притеснява. При 6-7 ситауции трябва да вкараме поне 3 гола, поне 40% от положенията. За мен най-важно беше намаляването на герешките. В предишните три мача допускахме много лесни грешки.

Пенев напълно оправда обидно малкото публика на стадион „Георги Аспарухов”, като каза, че хората разбират от футбол и затова не ходят да гледат мачовете на националния отбор.

Колкото – толкова. Продуктът, който ние предлагаме, не задоволява зрителите. Хората разбират от футбол и не идват. Надяваме се с нашите изяви да убедим публиката пак да идва на стадиона. Има отлив на публика, защото не играем добре, не печелим точки, не се класираме за първенства."

Запитан дали смените са променили мача (бел. ред. резервата Илиян Мицански вкара победния гол) Пенев отвърна: „Всеки трябва да е готов когато се наложи. Може да са 3 минути, може да са 40.”

Наставникът смята, че сега още е рано да мислим за сблъсъка срещу вицешампиона на Европа Италия на 7 септември в София на старта на квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия.

„От сега да не мислим за Италия. Тепърва ни предстои да мислим за Италия, рано е още. Наясно съм, че Италия е много по-класен съперник. Малко отбори в света могат да се противопоставят на Италия. Побеждава се такъв съперник със самочувствие, желание, тактическа дисциплина и много движение от първа до последна минута.”

 

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена