Стефка Костадинова: Доволна съм от решенията на Общото събрание

„Доволна съм от решенията, които се взеха днес от Общото събрание и от това, че хората си изказах болката и коментираха. В крайна сметка всички знаем, че проблемът е голям, че спортът се намира на такава позиция, където не му е мястото”, коментира председателят на БОК Стефка Костадинова след края на Общото събрание.

Стефка Костадинова: Доволна съм от решенията на Общото събрание

Днес се проведе Общото събрание на БОК. На него бе отчетена дейността на комитета за 2008 година, бе приет годишният счетоводен отчет и доклада на одитора за изминалата година, както и докладът на контролния съвет, също за 2008 г. Програмата за дейността на БОК за тази година – 2009 също бе гласувана от делегатите на форума. Освен програмата, те гласуваха и бюджетът на организацията за тази предолимпийска година.

Полемика предизвика най-вече изключването на Асоциацията на българските олимпийски клубове от състава на БОК поради липса на дейност от страна на Асоциацията. Другата причина за острата реакция от страна на някои от делегатите, а и на самото ръководство  е скандалът с имот, който БОК е дарил през 2000 година на тази организация, но той не се използва по предназначение.

„Доволна съм от решенията, които се взеха днес от Общото събрание и от това, че хората си изказах болката и коментираха. В крайна сметка всички знаем, че проблемът е голям, че спортът се намира на такава позиция, където не му е мястото”, коментира председателят на БОК Стефка Костадинова след края на Общото събрание, предаде репортер на Novsport.com.

Костадинова също акцентира върху проблема с имота, намиращ се на улица „Марин Дринов” в София.

„В момента е много болен въпросът с този имот на „Марин Дринов”. За жалост, през 1999 година на някакво измислено Общо събрание, за което някои колеги ми казаха, че не са техните, Пламен Дочевски става и предлага къщата на „Марин Дринов” да бъде предоставена, дарена на Асоциацията на олимпийските клубове. От там насетне, те никога са нямали там седалище, тъй като тяхната регистрация е в Благоевград на адреса на един от членовете. Имотът е закупен от  генерал Стойчев от Швейцарската легация и е дарен на БОК”, обобщи ситуацията шефът на БОК.

Стефка Костадинова добави, че сградата, в която се помещава в момента олимпийският комитет, на столичната улица „Ангел Кънчев”, по договор трябва да бъде освободена през 2012 година, когато изтича договорът с Областната управа. „Това трябваше да бъде нашето място. Единственият начин, по който ние можем да реагираме е делото, което заведохме за дадените на заем 200 000 лева на тази асоциация, които тя трябва да върне заедно с натрупаните лихви. Този имот никога не се е използвал по предназначение. Стойността е 2 млн. евро, но не се полза за това, за което е предназначена, а някой ще си ги сложи в джоба”, поясни Стефка Костадинова и добави, че ако тази сграда беше собственост на БОК, сега комитетът щеше да я продаде и да построи нова сграда – архитектурен паметник, нещо, което БОК заслужава.


 

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки