Тим Кейхил вече е свободен агент

Голмайстор номер 1 на националния отбор с 50 гола напуска Мелбърн Сити

Тим Кейхил вече е свободен агент

 Австралийската звезда Тим Кехил напусна клуба от местната професиионална лига Мелбърн Сити и ще се опита да си намери нов отбор в местното първенство с идеята да играе по-често и да спечели място за Световното първенство в Русия догодина. Ако това се случи, той ще се състезава на четвърти пореден Мондиал с кенгурата.

 
Кехил, който е голмайстор номер 1 на националния отбор на страната с 50 гола, напуска Мелбърн Сити след 13 попадения от август 2016-а година насам. Мелбърн Сити е под контрола на Манчестър Сити и много често това се отразява на политиката на австралийския отбор.
 
"Никога не е лесно да кажеш довиждане, но пък страхотното е, че го правя след като спечелихме през последния уикенд и оставям тима на 3-о място в класирането, заяви бившият нападател на английските Милуол и Евертън, както и на отбори в САЩ и Китай. Самият Кехил празнува днес своя 38-и рожден ден.
 
Кехил пристигна в Мелбърн Сити с финансово впечатляващ тригодишен договор, напуска само след 9 кръга, а преди това направи и няколко заплашителни разговора с треньора Уорън Джойс, ако не му дава повече време за игра. Той влезе в 77-ата минута при успеха с 2:1 над Нюкасъл Джетс в събота, но пък в азиатския плейоф със Сирия заби и двете попадения за Австралия и помогна за класирането. След като австралийците се наложиха с 3:1 над Хондурас във финалния междуконтинентален плейоф, обясни нуждата от време относно решението за бъдещето си, но и тогава намекна за участие в Русия.
 
Австралия в момента няма национален треньор, като очакванията са такъв да бъде назначен през февруари. През ноември Ангелос Постекоглу напусна поста, а за негови наследници са сочени Свен-Йоран Ериксон, Джани де Биази и други водещи специалисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки