Признание за България! Домакини сме на Световна купа по модерен петобой

Телевизионният гигант Евроспорт ще излъчва от София

Признание за България! Домакини сме на Световна купа по модерен петобой

По време на конгреса на Международната федерация по модерен петобой (UIPM) в Грузия, официално стана ясно, че България ще бъде домакин на Световната купа за мъже и жени в периода 23 – 27 май 2018 година. 

 
Събитието е от изключително значение и престиж за родината ни, имайки предвид, че по договор с UIPM Евроспорт е задължен да излъчва част от дисциплините и финалите в своя ефир.
 
Още една добра новина дойде от заседанието в Тбилиси, а именно на страната ни е гласувано доверие за организатор на първото Световно първенство по модерен петобой за младежи до 17 години през 2019-та година. То ще бъде успоредно с надпреварата при 19 годишните и отново в София.
 
„Досега не сме имали честта да организираме състезание от толкова висок ранг. През май месец догодина приемаме не само елитът на световния модерен петобой като състезатели, но очакваме у нас да пристигнат и много от важните фигури ,които управляват спорта на високо ниво. Разговорите, които проведох в Грузия и подкрепата от президентът на Международната ни федерация д-р Клаус Шорман ни задължава да бъдем изрядни във всяко едно отношение. Специални покани ще бъдат изпратени до председателят на МОК Томаш Бах, който като състезател е бил фехтовач, а знаете, че тази дисциплина присъства в нашия спорт.
 
Хуан Антонио Самаранч-младши, който е вицепрезидент на UIPM и на МОК. Принц Албер II e почетен шеф на UIPM. Всички те ще бъдат лично поканени да дойдат в София. Вече проведох разговори с Жоел Бузу –главен мениджър на една от най-големите фондации в света- „Peace and Sport”и вицепрезидент на UIPM. Идеята ми е на нашето голямо спортно събитие, което съвпада с домакинството на София за европейска столица през 2018-та , да дойдат повече от известните хора и благодаря на Клаус Шорман, че обеща да съдейства със своите контакти. 
 
Убеден съм, че Световната купа ще бъде уважена от всички, които изброих или повече от тях”, сподели Андрей Кузманов- председател на БФмодерен петобой. Станалият традиционен международен турнир по модерен петобой „ Христо Чочев” беше определеден от Конгреса на UIPM за надпревара, която ще бъде квалификация и ще носи точки за младежките олимпийски игри в Аржентина през лятото на идната година. Шампионатът е в началото на месец юни в Пазарджик.
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки