Стрелбата продължава да мъчи биатлонистите ни

Димитър Герджиков и Краси Анев са болни, не стартираха в състезанието

Стрелбата продължава да мъчи биатлонистите ни
Българските биатлонисти не бяха никак убедителни в стрелбата и във втората Световна купа за сезона, която започна днес в Хохфилцен (Австрия).
 
В спринта на 10 км на старт застанаха само 3-ма наши национали. Заявеният под №106 Димитър Герджиков така и не тръгна по трасето. Както Novsport.com пръв информира пък топ биатлонистът ни Красимир Анев въобще не бе в стартовия списък. 
 
На негово място в тима бе повикан опитния Михаил Клечоров. Всъщност именно той, единствен от състезателите ни, записа чиста стрелба и завърши с най-предно класиране. Заради по-слабите си бегови възможности обаче той не намери място в преследването, нареждайки се 67-ми.
 
С 3 пропуска в първата стрелба от положение легнал пък другата ни звезда Владимир Илиев остана на позиция след Клечоров – 68-ми. 
Антон Синапов тръгна добре и стреля без грешка от легнал, но завъртя три наказателни обиколки при второто посещение на рубежа и остана 86-ти.  
 
След надпреварата пък Novsport.com научи, че Димитър Герджиков и Красимир Анев са болни и това е наложило те да не се състезават днес. В отбора правят всичко възможно да съхранят останалите състезатели и да ги опазят здрави.
 
За съжаление нито един от нашите не успя да се класира за утрешното преследване. Надеждите са до неделя, 10 декември, когато ще е първата мъжка щафета този сезон, всички национали да са на линия и в кондиция. 
 
Шампион в спринта на 10 км днес стана Йоханес Бьо, който записа втора победа за сезона и общо 15-та в неговата кариера. Талантливият норвежец повали всички мишени на стрелбището и беше изключително бърз по трасето, като изпревари звездата на Франция Мартен Фуркад с 12.1 сек.
 
Трети се нареди Яков Фак, който също бе безгрешен и се качи на почетната стълбичка.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки