Владо Илиев отново в топ 30 на Световна купа

Краси Анев скочи с 9 места нагоре, Бьо не даде шансове на Фуркад

Владо Илиев отново в топ 30 на Световна купа
Отново под диктовката на Йоханес Тингес Бьо премина последния старт за денс от Световната купа в Анси - Льо Гран Борнан.
 
Днешното преследване на 12,5 км при мъжете обаче за нас ще се запомни и с поредното влизане на Владимир Илиев в зоната на точките за купата.
 
Състезателят от Троян повтори доброто си представяне в спринта, когато се нареди 27-и и въпреки че сега отстъпи с една позиция назад – 28-и, това си остава най-успешното му състезание до момента, особено като се има в предвид, че днес надпреварата бе с 4 стрелби.
 
Илиев можеше и да е по-напред ако не бяха двата му пропуска на последната стрелба, като той завърши с общо 3 несвалени мишени.
 
Другият ни топ биатлонист Красимир Анев пък повали 18 от 20 мишени се нареди 34-ти, като направи скок от 9 места в сравнение със спринта. Антон Синапов пък запази 53-та си позиция от спринта след шест грешки в стрелбата.
 
Голямата интрига Йоханес Тингес Бьо – Мартен Фуркад се отложи за следващия старт, след като норвежецът не даде никакъв шанс на основния си конкурент да му открадне победата.
 
Бьо затвърди добрата си форма и без нито една грешка в стрелбата финишира спокойно на първата позиция. Мартен пък сбърка 2 пъти, но запази второто си място, както на спринта.
 
Трети завърши Антон Шипулин, който тръгна от 6-ата позиция. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки