Петев дебютира с равенство срещу Етникос

Омония изпусна победата

Петев дебютира с равенство срещу Етникос

 Ивайло Петев дебютира с равенство 2:2 начело на кипърския Омония (Никозия) при гостуването на Етникос (Ахна) в 16-ия кръг на кипърското първенство. Петев подписа договора си в четвъртък, когато наблюдава тренировката. Вчера той за първи път реално се съблече по анцуг и води заниманието, а днес тимът имаше и мач. Отборът можеше и да стигне до победата, но Мат Дербишър- английски нападател със сериозен опит прати топката над вратата. В 56-ата минута съдията отсъди дузпа за събаряне на Лопеш от Арестис, а Дербишър не успя да вкара за 2:3 и да донесе победата на гостите.

Петев, както и българските му помощници Алекси Желязков и Любомир Шейтанов, подписаха договор до края на сезона. Българският вратар Николай Михайлов пък се обвърза за година и половина и днес беше в групата с тима, но остана на трибуните. И четирите гола в мача паднаха преди почивката, като между 30-ата и 34-ата минута бяха вкарани три гола. Домакините, които са на последното 14-о място, вече имат 6 точки след това равенство. Едуардо Пинцели откри резултата за Етникос в 12-ата минута, а Рафаел Лопеш след пас на английския голмайстор Мат Дербишър изравни в 30-ата. Андрей Енеску изведе домакините напред отново в 32-ата, но в 34-ата Димитрис Христофи изравни за 2:2. Българските защитници на домакините Филип Филипов и Борислав Стойчев се появиха на терена през второто полувреме. Филипов влезе за Етникос в 60-ата минута на мястото на грузинеца Кипиани, а Стойчев зае мястото на Хаджиарос на почивката.

През втората част дойде и пропускът от бялата точка за Омония, което остави равенството 2:2 до края. Омония има 20 точки от 15 мача, но продължава да заема 8-ото място. Докса е на 6-а позиция с 22. Етникос е последен с 6 точки. Анортозис с Владимир Гаджев в състава победи с 2:0 като гост друг аутсайдер- Арис (Лимасол), и си върна 1-ото място вече с 36 точки от 16 мача. Една по-малко има АЕК Ларнака, а Аполон е 3-и с 28.Бившият капитан на Левски игра 61 минути, след което беше заменен. Головете за синьо-белите вкараха бразилците Виктор в 80-ата и Алвеш в 90+3-ата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки