Плеяда величия събра турнир по щанги в Кнежа

Синът на Златан Ванев триумфира при най-големите

Плеяда величия събра турнир по щанги в Кнежа
Истинска плеяда от легенди във вдигането на тежести събра вторият Открит турнир в Кнежа в памет на основателя на тежката атлетика в града Александър Бачийски.
 
В реновираната зала, която носи името именно на създателя на спорта в общината, се събраха прочути щангисти начело с олимпийския шампион от Сеул 1988 Севдалин Маринов, двукратния бронзов медалист от Игрите в Барселона 1992 и Атланта 1996 Стефан Ботев, трикратния световен и четирикратен европейски шампион Нено Терзийски, а също така и прочутите треньори Йордан Иванов и Иван Ганев.
 
В надпреварата в зала „Александър Бачийски“ участваха 40 щангисти от седем клуба, като бяха разпределени в четири категории и оценявани по специализираната система „Синклер“.
 
Шампионка при момичетата стана Симона Събева от СКВР Светкавица (Търговище) с резултат 171,272 т. Втора се нареди европейската шампионка за момичета от Прищина (Косово) през септември и нейна съотборничка Ивана Петрова със 163,570 т., а последна на подиума се друга представителка на същия клуб - Фидиян Миткова със 159,352 т.
 
При момчетата до 13 г. първата позиция зае Карлос Насар от Старт (Червен Бряг) с 278,127 т. Втори се нареди съотборникът му Цветко Цветков с 225,276 т., а последен на стълбицата се качи представителят на домакините от Мизия Христо Кошерски с 217,649 т.
 
При кадетите до 15 г. първенец е Атанас Атанасов от Светкавица с 315,487 т., пред Ивайло Иванов (Михаил Петров, Габрово) с 274,561 т. и Божидар Танев (Сливен) с 244,976 т., и др.
 
При най-големите в турнира – кадетите до 17 г. шампионската купа заслужи Симеон Ванев от новосъздадения клуб Ванев (Русе) с 327,941 т.
 
Шампионът е син на Златан Ванев, първият тежкоатлет в света, който е световен шампион в три различни категории. Втори във възрастовата група се класира съотборникът на Ванев-младши - Здравко Пеловски с 321,351 т., пред Тодор Йорданов от Сливен с 318,312 т. и др.
 
Турнирът в Кнежа се превръща в традиционен, като тази година се проведе с помощта на община Кнежа, както и от спонсорите Йордан Дилков и „Боев-МЗС“ ЕООД.
 
Амбицията на главния организатор Васил Милашки, който е президент на местния клуб, е надпреварата да се превърне в международна, като тази година имаше запитвания за участие от Румъния и Сърбия.

 

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки