Фурнаджиев: Някои хора си мислят, че са в онези времена, но номерът им няма да мине!

Вицепрезидентът на БФС коментира предстоящите президентски избори на централата

Фурнаджиев: Някои хора си мислят, че са в онези времена, но номерът им няма да мине!

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира предстоящите президентски избори на централата. Той говори пред "Блиц Спорт" и за работата, която е свършена през годините, както и за натискът, който се оказва върху съдиите у нас.



"Разбира се, че може да се очакват и други кандидатури. Един месец преди Конгреса се приемат документи. Всеки, който има желание и концепция е добре дошъл. Не изключвам да има трета и четвърта кандидатура.Който иска да се явява, нека заповяда", започна Фурнаджиев.



"Направихме доста неща във футболно естество по времето на управлението на Борислав Михайлов. Новият формат на Първа лига дава резултати, имаме изключително интригуващо първенство с равностойни отбори.



Нека си кажем ясно и точно - българският футбол е на едно прилично ниво. След като Лудогорец победи Хофенхайм и Брага означава, че се движим в правилна посока. Преди години говорихме, че нивото не е добро. Сега имаме резултати и трябва да си го кажем ясно. Ние сме на едно прилично европейско ниво", продължи вицепрезидентът на БФС.



"Президентът тярбва да има мениджърски умения, да ръководи и да управлява. Михайлов се е доказал. Чухте президента на УЕФА какви думи каза по адрес на Боби. Видяхте базата в Бояна, видяхте резултатите от промяната на формата. Класирахме националния отбор до 19 години сред седемте най-добри в Европа. Успехите ни не са никак малко. Искаме да има надграждане и да вървим напред с един нов мандат", каза още Фурндажиев.



"Закупуваме платформа от Аякс, договорът е изяснен и предстои да се подпише. От февруари ще имаме 5000 акаунта в тази платформа и те ще бъдат безплатни за всички членове на БФС. Това е най-добрата платформа за тренировки в Европа и света. Освен това приключваме годината с 4 милиона излишък и при това без държавна помощ. Приходи от УЕФА, ФИФА, рекламни договори", каза още той.



"След като всички скачат на съдиите, значи може и да има основание. Това ни е звеното, в което малко бележим отстъпление. Това се дължи на факта, че имаме едно оспорвано първенство. Пак се прилагат стари методи - всеки се опитва да влияе на съдиите. Някои хора не са забравили това, което са правили преди години. Ние знаем проблемите в съдийството и ще вземем необходимите мерки. Не можемд а говорим с имена, защото нямаме факти. Но който се интересува от футбол, ги знае. Ние ги знаем, вие ги знаете. Ще вземем мерки и номерът няма да мине. Преди години говорехме за черно тото и уредени мачове, направихме промени и в резултата на това за изминалата година България е с един сигнал от системата на УЕФА за цялата 2017 година и той от Б група. Това се дължи на мерките, които взехме - затвор до 8 години, назначихме служител, който се занимава активно и работи със службите. В момента сме сред най-добрите първенства в Европа с този само един сигнал", похвали се Фурнаджиев.



"Имаме увеличение на посещаемостта по мачовете", доволен е вицепрезидентът на БФС. Той допълни, че се работи по въпроса с въвеждане на видеоповторения, но има много неща за доизясняване.



"Не са само Лудогорец и ЦСКА в Първа лига. Левски ще бъде фактор през пролетта, сигурен съм. Имаме много добро развитие на клубния футбол. Отборите са равностойни.



Когато всички клубове подпишат формулата, по която да бъдат разпрелени парите от УЕФА, те ще бъдат преведни. Налични са средствата в касата на БФС и чакаме одобрението на всички. До няколко дни ще бъдат по сметките на клубовете", завърши Фурнаджиев.

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки