Антъни Иванов от церемонията в басейна

Ще тренирам по празниците и ще ям, разкри с усмивка плувецът

Антъни Иванов от церемонията в басейна
Най-добрият ни плувец Антъни Иванов няма да има много време за почивка след снощната церемония „Спортист на годината”, която се проведе в „Рейнбоу плаза” в София, преди да скочи в басейна днес за поредните си стартове от държавното първенств.
 
Само преди няколко часа Антъни се нареди 4-и в класирането на най-добрите атлети у нас за 2017 г. Тържеството продължи доста дълго, а след това Иванов дълго време даваше интервюта и не му остана много време за сън.
 
„Надявам се да си тръгна по-бързо, за да отида да спя, защото имам още стартове на държавното първенство утре (б.р. днес)”, призна си чистосърдечно Антъни пред Novsport.com. 
 
„Смятам, че ще успея да подобря още няколко рекорда. Тази година имам 7 върхови постижения на сметката си. За следващата пък мисля, че ще са и повече. За мен статуетката за 4-ото място в „Спортист на годината” е едно голямо признание. Надявам се догодина да запиша още по-добри класирания и да съм още по-напред в подреждането.
 
В интерес на истината очаквах да попадна в топ 10, но не и, че ще съм сред 5-мата най-добри. За следващата година целите ми са европейското първенство за мъже на голям басейн и световното на малък (25 м). Надявам се на шампионата на Стария континент да атакувам медала, а на Мондиала – няма значение, там отивам, за да видим до къде сме стигнали на малкия басейн, който не е толкова престижен и силата ми не е в него”, обясни Иванов.
 
Той разкри, че по време на празниците ще тренира, но това няма да му попречи да си хапне хубаво от вкусотиите, които ще приготвят майка му и баба му за Бъдни вечер.
 
„Традиционно на трапезата слагаме 9 ястия, защото ядем повече (смее се). Аз не пазя килограми, до момента не ми се е налагало. Не помагам с нищо в приготовленията за празниците, само хапвам. Любима ми е баницата. За Коледа съм се подготвил – взел съм подаръци за всички”, заяви Антъни.
 
Даровете, които той поиска за себе си от дядо Коледа пък бяха скромни – здраве и късмет. 
 
„Пожелавам си много успехи за новата година, както и на всички български спортисти. Нека сме здрави и да слушаме треньорите си”, завърши Иванов.

 

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

България с 9 медала на Европейското по канадска

Два от тях са златни

Олимпийският огън пристигна в Марсилия

И бе посрещнат от 150 000 души

Левски-Спартак посрещна подобаващо европейската вицешампионка на прескок

„Усещането е неописуемо“, коментира Валентина Георгиева

Министър Глушков подкрепи кандидатурата на България за ЕП по спортна стрелба

Вижте подробности

Изкуствен интелект ще предпазва олимпийците от атаки в интернет

Вижте какво разкриха от МОК в навечерието на игрите в Париж

Назарян пропуска олимпийската квалификация в Истанбул

Вижте причината

Олимпийските игри в Париж изправени пред голямо предизвикателство

Вижте какво е то

Британски състезател по скокове във вода с пета Олимпиада

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки