ИЗНЕНАДА: Бристол Сити шокира в края Манчестър Юнайтед и е на полуфинал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Носителите на трофея отпаднаха драматично от Купата на лигата

ИЗНЕНАДА: Бристол Сити шокира в края Манчестър Юнайтед и е на полуфинал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бристол Сити поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на лигата в Англия, след като отстрани в ¼-финалите носителя на трофея Манчестър Юнайтед.

Тимът от Чемпъншип елиминира четвърти представител на елита, налагайки се с 2:1 като домакин над своя именит съперник благодарение на гол в добавеното време на мача.

Домакините го започнаха по-добре и стигнаха до няколко статични положения, но не се възползваха от тях, а Юнайтед осъществи първата си добра атака в 11-ата минута.

Тогава завърналият се след наказание Пол Погба подаде към Антони Марсиал, а той центрира и излезлият с капитанската лента Златан Ибрахимович засече топката, ала тя срещна горната греда.

Десет минути по-късно пък страничната с удар от 20-ина метра нацели Маркъс Рашфорд и така резултатът остана непроменен.

След това домакините имаха претенции за червен картон на Погба заради безразсъдно влизане в единоборство, а после и за дузпа заради игра с ръка в пеналта на Антони Марсиал, но арбитърът не уважи нито едно от исканията им.

В 28-ата минута Аден Флинт вкара топката в мрежата на „червените дяволи”, но попадението му не бе зачетено заради нарушение срещу стража на Юнайтед.

В крайна сметка първото полувреме приключи без попадения, но скоро след подновяването на играта домакините изненадващо поведоха.

Това се случи в 51-ата минута, когато Джо Брайън започна една контраатака в своята половина и я завърши по невероятен начин, пращайки топката с мощен шут в далечния горен ъгъл и хвърляйки в истински екстаз публиката, а и своя треньор – 1:0.

Отговорът на Манчестър Юнайтед обаче не закъсня и дойде в 58-ата минута, когато Златан Ибрахимович вкара дебютния си гол през сезона със силен шут във вратарския ъгъл от свободен удар – 1:1.

Малко по-късно Бристол можеше за втори път да поведе, след като Серхио Ромеро увисна при едно центриране, но топката мина встрани от вратата му.

После на терена се появи Ромелу Лукаку и не след дълго той отправи опасен удар, спасен с вещина от стража на домакините.

В 75-ата минута белгиецът стреля с глава след центриране на Погба, ала вратарят на Бристол отново бе на висота и отрази.

Люк Стийл показа класа и в 84-ата минута, отново след изстрел на Лукаку, този път по диагонала, а развръзката дойде в добавеното време на срещата.

Тогава Кори Смит се измъкна от засадата и успя с шут по земя да донесе победата на „червеношийките”, класирайки ги за полуфиналите за сметка на носителя на трофея Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Бристол: Стийл, Райт, Флинт, Бейкър, Магнусон, Браунхил, Смит, Пак, Брайън, Петерсън, Рийд;

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Линдельоф, Рохо, Блинд, Шоу, Мактоминей, Погба, Рашфорд, Марсиал, Ибрахимович;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки