БФС прави център за минифутбол в София с три игрища

Общината предоставя терен в кв. „Свобода"

БФС прави център за минифутбол в София с три игрища

 Тренировъчен мини-комплекс по футбол ще прави Българският футболен съюз в София, научи „24 часа".

За инициативата Столичната община ще предостави терен от над 4200 кв. м в кв. „Свобода". На сесията си днес Столичният общински съвет трябва да учреди безвъзмездно право на строеж на БФС за срок от 30 г. за изграждане на обекта.Теренът се намира близо до Северния парк.

Той е отреден за спорт и атракции. Става дума за програма на ФИФА за популяризиране на футбола сред деца и юноши. В България ще се направят два такива мини-комплекса - в София и във Видин", обясни кметът на район „Надежда" Димитър Димов.
 
За изграждането на игрищата, които освен от деца и юноши ще се ползват и от граждани, ФИФА са осигурили около 700 000 лв.
На терена ще се направят три игрища с размери 25 на 44 м. Те ще може да се ползват и като едно, чийто размер ще е 75 на 44 м. Предвижда се и изграждане на 30 кв. м трибуни, сграда за съблекални с офис на втория етаж, кабинка за охрана и осветление. Миникомплексът ще е съобразен с най-новите международни изисквания за тренировъчен процес, добави Димов. Очаква се строителството да започне през 2018 г., когато София е и спортна столица на Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки