Невяна Владинова за NOVSPORT: Искам злато от световното в София

Приятелят й я глези със суши, страхува се единствено от самолети

Невяна Владинова за NOVSPORT: Искам злато от световното в София
Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика в индивидуалното Невяна Владинова е само на 23 г., но след отказването на златните момичета от ансамбъла, тя остана ветеранът в отбора. Кариерата й обаче продължава да върви нагоре и именно това кара Неви да продължава да гони мечтите си с хъс и постоянство и да не мисли за отказване. 2017 г. се превърна в най-добрата за гимнастичката, след като тя стига до първия си медал от световно първенство в края на август – бронз във финалите на топка. Няколко месеца по-рано пък Владинова грабна бронз на лента на шампионата на Европа, а заедно с Катрин Тасева и ансамбъла девойки се наредиха 3-и и в отборната надпревара. Тези и успехи, както и многото отличия от Световни купи, й донесоха преди няколко дни и приза Спортист №3 на България за 2017 г.
 
Това, което не успя да свърши през тази година, е по-скоро в личен план – така и не й остана време да организира сватбата си. Неви има сериозен приятел – счетоводителя и брейк танцьор Веселин Манолов, който вече даде пръстен на златното момиче и й предложи брак. Двамата живеят заедно от доста време, но грацията призна наскоро пред Novsport.com, че иска сама да се погрижи за своята сватба и тя да е перфектна, за което й трябва време. Сега, в края на най-успешния си сезон, Неви направи равносметка за изминалите 12 месеца и разкри амбициите си за следващата година. Тя издаде къде ще прекара предстоящите празници, кой ще приготви празничната вечеря, с какво я глези приятелят й Веско и още някои любопитни неща за себе си специално пред Novsport.com. 
 
 
- Каква година изпращаш?
 
- Изпращам една много успешна, много щастлива година за мен. Да се надявам новата да бъде още по-успешна, защото имаше какво още да направя и се надявам това да се случи именно през 2018 г.
 
- За какво съжаляваш?
 
- Ами аз си знам, треньорите също. Имаше състезания, в които можех да се представя по-добре, да заема по-предни позиции, да имам още повече медали, но всичко предстои. Взела съм си поука и се надявам догодина всичко да е много по-добре.
 
- Вие сте доказали, че сте мъжки момичета. Но от какво се страхува Невяна Владинова?
 
- Честно казано нямам никакви страхове, свързани с гимнастиката. Единственият ми проблем са самолетите и всичко друго, което върша на земята не ме плаши.
 
- Как преодоляваш този си страх с вашата натоварена програма и непрекъснатите полети?
 
- Най-често стискам ръката на госпожата (б.р. треньорката й Бранимира Маркова). Тя ме успокоява. Просто няма друго какво да направя. 
 
 
- Какви са целите ти за 2018 г.?
 
- Главно целта ми е световното първенство в София. Там трябва да съм в най-добрата си форма и да спечелим златен медал поне в отборното. В многобоя също искам да се кача на почетната стълбичка. 
 
- Идват много хубави празници. Как ще ги изкараш ти?
 
- За Коледа ще съм със семейството ми в Плевен. Имаме два дни почивка тогава. За Нова година още не съм решила къде ще празнувам, но най-вероятно ще е в София.
 
- Ти включваш ли се в приготовленията за Бъдни вечер или за останалите празници?
 
- За Бъдни вечер по-скоро не. За трапезата се грижат баба ми и майка ми, дори  моят приятел Веско. На мен не ми остава време или много рядко имам такова. Това е времето, в което предимно си почивам и ям (смее се). За Нова година обаче аз правя баницата с късметите. 
 
- Каза, че приятелят ти Веско готви? С какви ястия те глези в къщи?
 
- Между другото той готви много добре. Оставям на него да определя менюто, но всеки ден прави нещо различно и винаги е страшно вкусно. Единственото ми изискване е да готви здравословно – месо, зеленчуци. Прави и суши. Много добре му се получава.
 
 
- Преди два дни стана спортист №3 на България. Какво е тази награда за теб?
 
- Тя е много важна, много специална за мен. Това е поредната ми сбъдната мечта – да бъда в топ 10 на България, да не говорим за топ 3. Наистина съм много щастлива и развълнувана от това. 
 
- Имаше ли усещане, че може да си в десятката?
 
- Не се бях замисляла през годината и много се зарадвах, когато обявиха номинациите и аз бях там. Не мога да кажа, че очаквах да съм в топ 3 и за това много се зарадвах, като разбрах на кое място съм.

 

Ети Стефанова започна с победа на Европейското по шахмат

Българките записаха 4 победи

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки