Днес е шоуто, наречено „Ел Класико” (ВИДЕО)

Часът на големия мач настъпи, Реал ще спира Меси с Каземиро

Днес е шоуто, наречено „Ел Класико” (ВИДЕО)

Часът на големия мач настъпи, а Лионел Меси отново е голямото оръжие на Барселона.

Представянето на каталунците до голяма степен ще зависи от нивото на аржентинеца.

Всички дербита, които спечелиха гостите на "Бернабеу" в последните години, бяха изковани именно благодарение на гения на Лео.

Най-пресният пример е от пролетта. Зидан и неговите футболисти са наясно с това и треньорът вече е начертал дефанзивната тактика, за да неутрализира десетката на Барса.

Основата на стратегията е следната: "Трябва да го предотвратим, а не да го лекуваме". А бразилската стена Каземиро ще бъде превантивният лекар, пишат испанските медии.

Треньорът на европейския клубен шампион има намерение да ползва плана от сблъсъците за Суперкупата на Испания, когато Белият балет спечели и двата мача - 3:1 на "Ноу Камп" и 2:0 на "Сантяго Бернабеу".

Тогава Зизу постави персонален пазач на петкратния носител на "Златната топка", като тежката задача бе възложена на Матео Ковачич.

Хърватинът се справи превъзходно, но сега той ще остане на резервната скамейка и функциите му срещу Меси ще бъдат иззети от Каземиро.

Бразилецът ще бъде натоварен с отговорността топката да не стига до аржентинския гений или да му я отнема възможно най-бързо, с което да разруши играта на Барса в предни позиции. Разбира се, целта ще бъде Лео изобщо да не се доближава с топка в крака до пеналта на Реал.

Бразилецът ще натиска Меси, за да не може той да получава кълбото. И ще го принуждава да се връща все по-назад, за да го взима. Целта му ще бъде да "хапе" и да кара Меси да се освобождава възможно най-бързо от топката.

Интересното е, че именно Каземиро е вторият играч с най-много отнети топки в цялата Примера дивисион, пред него е само Рубен Перес от Леганес.

От общо 63 опита да го преодолеят само 14 са били успешни. Пауло Енрике Каземиро е и най-използваният играч на Зидан -1878 минути от началото на кампанията.

В дербитата от Ла Лига превесът е на страната на белите - 72 успеха, 69 загуби и 33 дербита са завършвали без победител, но сега Барса е лидер с 11 точки пред Реал, който е и с мач по-малко.

В Испания пишат, че голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо ще играе в двубоя, макар да не тренира в последните дни преди срещата.

Опитът ще бъде ключов фактор по време на Ел Класико, акцентира сайтът на Белия балет. Осем от футболистите на Зидан вече са се разписали срещу Барселона с фланелката на Реал Мадрид. Кристиано Роналдо оглавява класацията със 17 гола.

Последният дойде на "Ноу Камп" по време на първата среща за Суперкупата на Испания. След португалеца се нарежда Бензема с 9 гола. Френският нападател, който се разписа във втория мач за Суперкупата на Испания, може да се похвали с това, че му върви на "Бернабеу" срещу Барселона.

Серхио Рамос, който вкара на каталунците миналия сезон, има 4 гола в най-важния мач в испанското първенство. Асенсио и Варан имат по две попадения. Полузащитникът бе звездата по бреме на Суперкупата на Испания, когато вкара два невероятни гола.

Варан отбеляза два пъти за Купата на краля през сезон 2012/2013. Бейл, Марсело и Каземиро имат по един гол. Уелсецът вкара след незабравим индивидуален пробив на финала за Купата на Испания през 2013/2014.

Марсело се разписа по време на полуфинала от Шампионската лига през 2011, а Каземиро записа името си сред голмайсторите на последното Ел Класико, изиграно на "Бернабеу".

Мачът стартира в 14:00 часа и е пряко в ефира на Sport+, а Novsport.com ще го проследи на живо.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки