Гришо: Няма смисъл да говоря за бившите си гаджета

„Тенисът е особен свят, Федерер и Надал са феномени”

Гришо: Няма смисъл да говоря за бившите си гаджета
Тази година приключва под знака на Григор Димитров. 

Българинът спечели най-голямата титла в кариерата си във финалите на АТП в Лондон през ноември и след здрави тренировки в Монте Карло е готов да започне сезон 2018 в Бризбейн, където през 2017 г. спечели първата от четирите си титли, пише един от най-популярните сайтове за тенис.

В интервю за италианския вестник "Република" 26-годишният българин говори за подобрената си психика.

"Тенисът е особен свят, който променя хората. Винаги съм казвал, че тенисът може да не е всичко за мен, в живота и други неща са важни. Не искам да бъда добър само в едно нещо в живота, искам да правя и друго. Може би да уча другите. Да предавам послания на по-младите играчи и на тези, които ще дойдат след мен. Ако не оставиш нещо, за какво си живял? Така искам да определя себе си, като човек с голяма страст. Обичам да рисувам и да правя снимки."

А дали личният му живот създава неправилна представа у хората за него?

"Смятам, че не ме разбраха. Когато не ме познават, хората имат грешно мнение за мен. Разбира се, имаше и тежки моменти, но около мен бяха тези, от които имах нужда. Нека да забравим за клишето "гаджета", от Серена (Уилямс) до Мария (Шарапова). Няма смисъл да говорим за това. Бих казал, че е лесно да се заслепиш от красива жена, но това грешка ли е? Сега с Никол (Шерцингер), приятелката ми в момента, много внимавам личният ми живот да си остане личен", казва Димитров и обяснява защо го наричат Малкия Федерер.

"Може би грешката е на баща ми, който ме научи да изпълнявам бекхенд с една ръка. Федерер и Надал са феномени, които оставиха огромна следа в моя живот на спортист. Забавното е, че аз, когото наричат Малкия Федерер, бях "спасен" от Рафа в неговата академия. Това е един от парадоксите в живота."

Кой ще доминира догодина?

"Добър въпрос, но ако тези страхотни тенисисти продължават да играят, истината ще се определи с една дума: в този спорт възрастта вече няма значение", смята Григор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки