Джокович с победоносно завръщане на корта

Тийм бе фантастичен тест за мен да разбера къде съм, допълни сърбинът

Джокович с победоносно завръщане на корта
Новак Джокович се завърна на корта с впечатляваща победа с 6:1, 6:4 над Доминик Тийм на демонстративния турнир по тенис Куйонг Класик в Мелбърн.
 
Бившият номер 1 не е играл от шест месеца заради контузия, а по-рано този месец отказа участие в Абу Даби заради неотшумели болки в десния лакът.
 
"Чувствам се страхотно, чаках 6 месеца, за да играя отново. Днес се изправих срещу страхотен опонент, който е №5 в световната ранглиста. Това бе фантастичен тест за мен да разбера къде съм, как сме се справили в предсезонната подготовка и дали направеното върши работа на корта", заяви Джокович.
 
"Всичко проработи, особено сервисът, който бе под сериозен въпрос заради лакътя. Не искам да съм прекалено самоуверен, но съм много, много щастлив от показаното днес", допълни Ноле.
 
Джокович ще има още една възможност за изява в петък, когато ще вземе участие в Tie-break Tens в Мелбърн заедно със световния №1 Рафаел Надал и най-добрия играч на домакините Ник Кирьос.
 
Той призна, че подготовката му за първия турнир от Шлема за годината, не е била идеална, но смята, че ще бъде достатъчна. Сръбската звезда сподели, че е имал сериозни съмнения дали ще може да играе в Мелбърн след оттеглянето си от турнира в Доха и демонстративния в Абу Даби.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки