Уникален Краси Анев в Руполдинг, влезе в топ 10

Малшанс лиши българина от място сред най-добрите 5

Уникален Краси Анев в Руполдинг, влезе в топ 10
Красимир Анев върна надеждите на феновете на българския биатлон за отлично представяне на олимпиадата в Пьончан през февруари.
 
Българинът направи страхотно състезание при първото си появяване на пистата след Нова година – на Световната купа в Руполдинг (Германия), където се нареди 10-и в индивидуакния старт на 20 км. Краси се движеше в топ 5 до последната стрелба, където изпусна 5-ия изстрел.
 
Българинът дори и сам не повярва какво се е случило и за момент викна ядосано, но след това нагласи щеките и побягна по трасето, за да финишира 6-и. След това обаче той бе изместен с 4 позиции назад и завърши 10-и в крайното подреждане.
 
Въпреки това успехът му е страхотен, като се има в предвид, че преди Нова година Анев страдаше от възпаление на дясното око и пропусна някои стартове.
 
Сегашното му класиране в индивидуалната дисциплина на 20 км пък състезателят от Самоков най-вероятно си гарантира и място в масовия старт в Руполдинг.
 
Другата звезда в отбора ни Владимир Илиев също показа прогрес в сравнение с предишното си представяне на 20 км, като сбърка двойно по-малко на стрелбището - 3 пропуска и завърши на 40-ата позиция. По чисто бегово време обаче Владо е на 27-мо място, което говори, че българинът има още резерви за добро класиране. 
 
Останалите ни двама представители Димитър Герджиков и Михаил Клечоров финишираха съответно 48-и и 95-и.
 
Победител стана Мартен Форкад (Франция), който направи една грешка на стрелбището, но с уникално бягане изпревари, завършилия с нула грешки Ондрей Моравец (Чехия). Трети е Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), който също сбърка веднъж на рубежа. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки