Марица с втора загуба в Шампионска лига (ВИДЕО)

Пловдивчанки отстъпиха на Визура

Марица с втора загуба в Шампионска лига (ВИДЕО)

Марица (Пловдив) инкасира втората си загуба в Група С на Шампионската лига. Българските шампионки пропуснаха възможността да зарадват многобройните си привърженици с така жадувания първи успех в груповата фаза на престижното състезание и отстъпиха пред сръбските шампионки от Визура (Рума) с 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 13:25) пред около 4000 зрители в зала Колодрума.



Още от самото начало на мача волейболистките на Визура показаха отлично взаимодействие между блокадата и защитата и максимално затрудниха нападателките на Марица. Подпомогнати и от много грешки от страна на домакините, гостенките наложиха надмощие и затвориха първия гейм с атака през центъра на Мая Алексич за 25:17. Във втората част Жълто-сините започнаха да показват истинското си лице. Нападението, особено чрез Десислава Николова, започна да носи достатъчно точки, с които Марица взе превес. За момент, при 22:21, Визура успя да излезе напред, но следващите четири точки бяха за пловдивчанки и те изравниха след 25:22.



Третият гейм бе равностоен до 14:15. Сръбкините успяха да изнервят обстановката с чести оспорвания на съдийските решения и с това като че ли успяха и да разстроят играта на Марица. Изявите на Визура на блокада отново бяха на ниво, особено от страна на Мая Алексич и Сара Царич, като именно те донесоха последната точка в гейма за 25:17 в полза на гостенките. В следващата част българските шампионки сякаш не бяха на себе си. Те позволиха на младите им противнички да правят каквото си поискат на терена и това се отрази и на крайния резултат – разгромно 13:25, и загуба с 1:3.



Топреализатор на мача стана Катарина Лазович с 24 точки за победителките. В състава на Марица най-резултатна бе Деси Николова с 16. При официалния си дебют в отбора, канадският диагонал Шайна Джоусеф завърши с девет точки.



Така Марица слезе на последното четвърто място в Група С без спечелени точки дотук. В другия мач от кръга снощи, руският Динамо Казань (Казан) победи чисто като гост и полския Хемик (Полице) и поведе временното класиране без загубен гейм в два мача. Надпреварата в Група С продължава на 24 януари в 19:00 б.в., когато Марица гостува на Хемик. Ден по-късно Динамо посреща Визура.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки