Сензациите в пресата: Славия иска Пиргов, Лудогорец взима бразилец от Япония

Вижте най-интересното от спортния печат

Сензациите в пресата: Славия иска Пиргов, Лудогорец взима бразилец от Япония

 "Тема спорт": От Славия питали за Пиргов 

 

Славия също се интересува от защитника на Левски Димитър Пиргов. Пред "Тема спорт" мениджърът Милко Бански разкри, че освен Ботев Пловдив още един български тим иска да притежава Пиргов. Това е точно бившият тим на защитника - Славия. 

 

Треньорът на "белите" призна, че иска да подсили отбора с бранител. Заги обаче вече се е насочил към взимането на играч от чужбина. Същото сториха и от Ботев, след като Левски не пожела да пусне защитника без трансферна сума. 

 

Димитър не пътува със сините за лагера в Малта. Договорът му изтича в края на кампанията. От клуба търсят варианти към Пиргов, за да продължи кариерата си. Мениджърът му разкри, че има интерес към него от клубове от Казахстан. Очаква се бъдещето на централния защитник да се реши през тази седмица. 


"Тема спорт": Меледже още го няма при Ботев 

 

Халфът Яя Меледже продължава да не се присъединява към лагера на Ботев (Пловдив). Той трябваше да се върне в Пловдив на 11 януари (четвъртък), след като бе получил разрешение за по-дълга почивка от спортно-техническия щаб. И вчера обаче котдивоарецът не се бе прибрал. 

 

Както е известно, процент от неговите права се държат от боса на Септември (София) Румен Чандъров. Старши треньорът на Ботев Николай Киров обяви, че Меледже е получил предложение за нов договор, но засега отказва да го подпише.

 

Според запознати, Меледже е опция за Левски. "Канарчетата" вече са готови с вариант за негов заместник. Това е халфът на Верея (Стара Загора) Венцислав Бенгюзов. Ако африканецът не се появи и днес, го чака солидна глоба.


"Тема спорт": Дани Кики подписва с Черно море 
 
Още един от капитаните на Черно море през есенния полусезон си намери нов отбор. Нападателят Дани Кики започна с Черно море. Вчера 30-годишният футболист направи първа тренировка с варненци. Той е бил поканен от наставника на моряците Илиан Илиев.  Двамата работеха заедно при престоя на наставника на Лаута. 
 
 
Преди края на есенния дял Кики бе освободен от треньора на Локомотив Бруно Акрапович.Една от основните причини бе, че играчът открито подкрепяше друг от капитаните на черно-белите Мартин Камбуров. 
 
 
Очаква се в следващите дни Кики да парафира своя договор с Черно море. До момента варненци привлякоха Благой Макенджиев, Петър Витанов, Мехди Фенуш и Аристот Ндонгала. Така реално Кики е петият нов на "Тича". 
 

"Teма спорт": Лудогорец чака бразилец от Япония 
 
Лудогорец очаква бразилски нападател от Япония. Това е 24-годишният Андерсон Лопес, който до декември е бил част от Санфрече Хирошима. Там той е бил под наем от бразилския Томбензе през лятото на 2017 година. 
 
За Сафрече високият 180 сантиметра футболист има 23 мача и 8 гола. Кариерата му минава и през два елитни бразилски клуба - Авай и Атлетико Паранаензе. Там също е бил като преотстъпен. 
 
В момента той е в родината си, тъй като японците започват подготовка в края на месеца и все още не са решили дали да го задържат. Лопес обаче почти сигурно няма да започне тренировки с настоящия си клуб, а ще се присъедини към лагера на разградчани. 
 
Старши треньорът Димитър Димитров е запознат с играча, като е дал съгласие за привличането му. Остава вече ръководството на разградчани да договори футболиста. 
 
Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки