Без затруднения за Надал на старта в Мелбърн

Матадора се справи с Виктор Естрея Бургос

Без затруднения за Надал на старта в Мелбърн

 Световният номер 1 Рафаел Надал успокои много от привържениците си с представянето си в първия мач от Australian Open. Той показа перфектна форма и загуби само три гейма в двубоя си срещу Виктор Естрея Бургос, завършил 6-1 6-1 6-1. Предстои му сблъсък с Леонардо Майер, който отстрани Николас Джари с 6-2 7-6(1) 6-3.

 

 
Непредизвикана грешка на Естрея Бургос даде две точки за пробив още при 1-0 и макар да спаси първата, при втората отново прати топката в аут.
 
 
Матадора продължаваше да води разиграванията, независимо дали на свой или чужд сервис, и логично стигна до нови два брейкбола още в следващото подаване на противника си. Естрея Бургос уцели мрежата при втория – 4-0. След само 23 минути игра Надал затвори първата част за 6-1 с перфектна къса топка.
 
 
Добра комбинация на представителя на Доминиканска Република от къса, лоб и воле направи резултата 15-15 в откриващия гейм, но в крайна сметка водачът в ранглистата отново стигна до брейкбол и не сгреши.
 
 
Всичко в играта на Надал се получаваше и усилията на нелошо представящия се Естрея Бургос не даваха резултат. Много скоро той отново трябваше да спасява точки за пробив и макар да се измъкна веднъж с прекрасна защита и добър минаващ удар, пак се пречупи – 3-0.
 
 
Рафаел Надал се прибижаваше до това да затвори втория сет без загубен гейн, но противникът му бе решен да се представи достойно и стигна до точка за пробив при 5-0. Последва дълго, интензивно разиграване, в края на което 37-годишният тенисист сгреши от наглед лесна позиция. Все пак той продължаваше да гони всяка топка и още на три пъти си изработи брейкболи и то с някои наистина впечатляващи отигравания.
 
 
Геймът продължи повече от 14 минути, преди Естрея Бургос да заслужи аплодисментите на цялата зала, реализирайки шестия си брейкбол в разиграване с няколко удара, приземили се на линията. Преди това той спаси два сетбола на съперника си.
 
 
Нивото на игра на Надал спадна, докато световният номер 79 показваше най-добрия си тенис. Дори при това положение обаче испанецът се добра до нов сетбол. В него се стигна до преиграване след грешно отсъждане на един от страничните съдии, но в крайна сметка частта приключи – 6-1.
 
 
Явно енергията, изразходена от Естрея Бургос в края на втория сет му попречи да бъде конкурентоспособен и в третия. За първите три гейма в него той спечели само 1 точка. Във второто си подаване той поведе с 40-15, но Надал направи няколко изключителни отигравания и отново го проби след двойна грешка.
 
 
Отново се стигна до 5-0 и Естрея Бургос отново се измъкна от „геврек“ в последния момент. Той поведе с 40-0, след което използва третата си възможност да завърши сервис гейма си с брилянтно воле.
 
 
Краят логично дойде след само четири точки – 6-1 6-1 6-1.
 
tenniskafe.com
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки