Митко Ценов финишира втори в Истанбул

Това ми беше едва трето влизане в зала, разкри атлетът

Митко Ценов финишира втори в Истанбул

Един от най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния Митко Ценов (СК Атлет-Мездра) се класира втори в първия си старт през 2018 г.

 

Той стартира на 1500 м на международния турнир в зала в Истанбул (Тур). 24-годишният възпитаник на треньора Йоло Николов даде време от 3:53.83 мин.
 
Преди Митко завърши само Левент Атес от Измир, който спря хронометъра на 3:51.10 мин. Трети се нареди неговият сънародник Бурак Йоздемир с
постижение 4:04.82 мин.
 
„Бягах равномерно по цялата дистанция, но все още нямам сили да вдигна темпото накрая, цялото бягане ми идва само на ритъм, сподели след първи си старт през сезона Ценов. - Не съм добре разбяган. А и това ми беше едва трето влизане в зала. Надявам се в София нещата да се получат.”
 
Следващият старт на Митко на 1500 м ще бъде след две седмици, на 27-28 януари, на националния шампионат в зала под 20 г. (юноши старша възраст), където той ще бяга извън класирането. Седмица по късно Спортист №1 на Мездра ще стартира и на националния шампионат за мъже в столичната зала „Асикс Арена”.
 
Целта, която си поставят Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов през тази зима, е покриване на норматива на 1500 м (3:39.50 мин) за участие на световното първенство в зала в началото на март в Бирмингам, Великобритания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки