Боровец празнува Световния ден на снега в събота

Безплатни уроци по ски и сноуборд и карта за лифта от 1 лв. ще има за децата в курорта

Боровец празнува Световния ден на снега в събота
На 20 януари Боровец ще покаже за седми пореден път какво богатство е снегът и как може да се забавляваме здравословно в планината.
 
Първият планински курорт на Балканите ще отбележи Световния ден на снега с безплатни уроци, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство. 
 
Празникът ще започне в 9 часа с безплатни занимания за най-малките в детски парк „Борокидс“. Там момчетата и момичетата могат да направят първите си стъпки в ските под ръководството на ски инструкторите от училище „Бороспорт“. В 10 часа идва ред на по-големите, които искат да се научат да карат ски и сноуборд. Те могат да ползват безплатнo обучение от учителите на „Бороспорт“.
 
Записването започва още в петък, в офиса на ски училище „Бороспорт“ или на тел. 0882 19 68 48, като заниманията са от 10, 11, 13 и 14 часа. Всеки, който мине успешно курса на обучение, ще получи специален сертификат. 
 
Малко по-късно, около 12 часа, легендата на българските ски Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом. То ще се проведе на плаца пред хотел „Рила“ и ще даде шанс на най-малките скиори да докажат качествата си на състезатели. Именитият ни скиор ще дава съвети, ще раздава автографи и ще се снима с всички свои почитатели. 
 
Феновете на екстремното каране също има какво да видят и да научат: в Сноу парк „Бороспорт“ ще има демонстрации на момичетата от Wild Berries и на шейпърите на съоръжението. Начинаещи и напреднали любители на фристайла ще имат възможност да се учат от про-тата от Wild Berries, които ще предоставят безплатни уроци от 12.00 до 14.00 часа. 
 
В 11 часа експертите от БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил) организират за приятелите на снега лов на съкровища. Малки и големи ще откриват играчки и лакомства със специален уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавини.
 
От Планинската спасителна служба също ще се включат в празника с урок за безопасността в планината, като ще присъстват планински водачи с куче и моторна шейна.
 
През целия ден дневната лифт карта за деца от 7 до 13 години ще струва 1 лев, а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки