Григор излиза срещу американски дебютант в Мелбърн

Българинът е абсолютен фаворит в мача, който стартира днес в 10:00 часа

Григор излиза срещу американски дебютант в Мелбърн

Днес Григор Димитров ще атакува място в третия кръг на Australian Open.

Третата ракета на планетата отново ще играе на най-големия корт в Мелбърн - "Род Лейвър Арена", като този път неговият двубой бе поставен за начало на "вечерната" сесия.

26-годишният хасковлия ще се изправи срещу Макензи МакДоналд днес от 10:00 часа.

Срещата се очаква отново да бъде излъчена директно по Евроспорт.

Гришо е категоричен фаворит в двубоя - букмейкърите на практика не дават никакъв шанс на американеца, предвид че коефициентът за успех на хасковлията е 1,020 срещу 19 за 22-годишния му опонент.

Всичко това има своето логично обяснение. На първо място, разбира се, е формата, която Димитров показва в последната половин година, и впечатляващия му възход в ранглистата.

От друга страна е и позицията, на която се намира неговият опонент. Макензи е едва на 186-о място в подреждането на планетата. Неговият личен рекорд е 164-а позиция през октомври 2017-а. Американецът премина през ситото на квалификациите, като в първия кръг отстрани друг такъв тенисист - Елиас Имер (№147).

Това всъщност се явява и най-големият успех на професионалния АТР тур в кариерата на МакДоналд. До момента опонентът на Григор никога не бе постигал победа в основна схема. Той е участвал в първия кръг в четири турнира, но никога не бе записвал успех в тях. През 2013-а преминава квалификациите на Мастърса в Синсинати, но губи с 1:6, 1:6 от Давид Гофен.

Три години по-късно влиза с уайлд кард в Индиън Уелс, за да отстъпи с 1:6, 3:6 на Венсан Мийо. През същата 2016-а има поражение и на старта в Нюпорт от Раджийв Рам с 2:6, 3:6. Месец по-късно идва и най-стойностното му представяне в първи кръг - на US Ореn.

Макензи отново получава уайлд кард от организаторите и влиза в страхотна битка с чеха Ян Сатрал, преди да допусне обрат с 6:4, 6:3, 3:6, 2:6, 2:6.

До изминалия понеделник МакДоналд не бе успявал да премине квалификация на голям турнир, като участва  основно в надпревари на ниво Чалънджър и Фючърс.

Американецът не блести с кой знае каква физика. Той е сравнително нисък за съвременните стандарти на тениса - 178 см, като е и доста слабичък със своите 66 кг. В кариерата си е спечелил 256 239 долара от наградни фондове. В това число не влизат близо 64-те хиляди, които си заработи с победата над Имер преди два дни.

Победителят от Григор - Макензи ще се изправи в третия кръг в петък срещу Андрей Рублъов (№39) или Маркос Багдатис (№103), които играят в последния днешен двубой на корт №2.

Посетителите на Novsport.com ще могат да следят и да гледат на живо мачът между Димитров и Макензи днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки