Сензациите в пресата: Нови в ЦСКА ще идват и в Испания, Коце Маца празнува в България

Дунав чака двама сенегалци, Лое пропуска мача с Вихрен и още…

Сензациите в пресата: Нови в ЦСКА ще идват и в Испания, Коце Маца празнува в България

Сензациите в пресата днес, петък, 19 януари 2018 година:

„Меридиан мач”: Напук на Интерпол, Коце Маца посрещна годината в България

Издирваният от Интерпол заради участие в световен престъпен синдикат за черно тото Константин Хаджииванов е посрещнал най-необезпокоявано 2018 година в България. Известният като Коце Маца бизнесмен и бивш президент на футболния Беласица е бил забелязан в заведение край Петрич, където празнувал със семейството си, информира „Топ Преса". Това е най-коментираната новина в последните дни от петричани, които твърдят, че са виждали фамозния бизнесмен. Според разказа им добилият скандална слава бизнесмен бил неузнаваем. Хаджииванов можело да бъде разпознат едва след внимателно вглеждане. Той бил качил 20 кг и си е пуснал брада. Според коментарите на петричани Коце Маца е пристигнал в родния си град за сделка с община Петрич. Фирмата му „Рондия" е собственик на по-голямата част от пазара в града и е напълно възможно тази част да бъде продадена. Потърсен за коментар бащата на Хаджииванов нито отрече, нито потвърди клюките в Петрич, че синът му е бил в града за празниците и се е срещнал с него и семейството му: "Каквото е станало, е станало. Това е само между мен и него." 

„Тема спорт”: Нови в ЦСКА ще идват и в Испания
В ЦСКА няма да пристигат нови играчи до края на лагера в Сандански. В момента с отбора тренира крилото Андре Монтейро-Укра. 29-годишният португалец обаче може и да не подпише. Той се възстановява от операция на коляното, направена преди б месеца. В понеделник Укра ще мине прегледи в София и след тях ще стане ясно дали ще остане в ЦСКА. Ако здравословното му състояние е незадоволително, той ще бъде отпратен преди заминаването за Испания. Директно на Пиренеите към ЦСКА се очаква да се присъедини поне още един нов футболист. При всички положения червените ще вземат крило, като варианти освен Укра са доскорошният им играч Кевин Меркадо и още един състезател, чието име се пази в тайна. Армейците може да привлекат също бранител, както и трети централен нападател. ЦСКА води преговори с централен защитник, който може да играе и като опорен халф. Клубът иска да вземе и още един конкурент на Каранга и Бланко, но такъв евентуално ще се присъедини към тима по време на лагера в Марбея.

„24 часа”: Дунав чака двама сенегалци
Трима нападатели - бразилец и двама сенегалци, трябва да се присъединят към „Дунав" по време на лагера в Турция. Русенци стартираха успешно контролите преди пролетния полусезон. На стадиона в Царева ливада момчетата на Малин Орачев се наложиха   над   втородивизионния „Ботев" (Гълъбово) с 3:1. За елитния тим вкараха Бранимир Костадинов, Юлиан Ненов и Жатова, а Кирилов отбеляза за втородивизионния отбор. На проби е сръбският халф - 20-годишният Александър Митрович. Той е на проби в Русе, идва от втородивизионен сръбски отбор.

„Тема спорт”: Лое пропуска мача с Вихрен, Тиаго и Барт са под въпрос

Почти всички играчи на ЦСКА получиха почивен ден вчера. Занимания водиха 4-ма - закъснелият голмайстор Каранга, леко контузените Тиаго и Барт, както и Андре Монтейро-Укра. Той ще премине тестове след завръщането в София и тогава ще се прецени дали да подпише договор. Португалското крило не се включва във всички упражнения. Халфът Раул Лое пък пропусна тренировките, тъй като е с травма в прасеца. Тя няма да позволи на камерунеца да се включи в контролата с Вихрен утре. Под въпрос са Тиаго и Барт, като треньорите по-скоро няма да рискуват с тяхното здраве и шансовете да се появят в първия спаринг за годината не са големи. Укра няма да играе. Каранга, Барт, Укра и Тиаго имаха две занимания вчера. В първото те проведоха редица физически упражнения и интересни игри с топка. В следобедните часове пък тримата се потяха във фитнеса. Особено големи са натоварванията за Каранга, който има да наваксва изоставането си. Бразилецът започна с 9 дни по-късно занимания, като пропусна общо 14 тренировки на отбора. Така освен редовните две сесии с тима той прави и допълнителни кондиционни упражнения. Каранга също така няма да има почивен ден до заминаването за лагера в Испания на 23-ти. За останалите футболисти 21 и 22 януари ще са свободни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки