Вожняцки е на ¼-финал на Australian Open

Датчанката ще срещне Карла Суарес Наваро в мач за топ 4

Вожняцки е на ¼-финал на Australian Open
Каролин Вожняцки се класира за четвъртфиналите на Australian Open след убедителна победа с 6:3, 6:0 над Магдалена Рибарикова от Словакия.
 
Следващата съперничка на датчанката ще е испанката Карла Суарес Наваро, която стигна до драматичен успех над Анет Контавейт с 4:6, 6:4, 8:6. 
 
Вожняцки, която все още търси първа титла от Големия шлем, изигра много силен мач и не остави шансове на поставената под номер 19 Рибарикова. Втората в света приключи срещата за 63 минути.
 
Рибарикова започна отлично мача, като с разнообразната си игра не даде на Каролин да влезе в ритъм. Тя стигна до ранен пробив, но това се оказа най-сериозното предизвикателство, което оказа в мача.
 
Датчанката бързо се адаптира и взе контрол върху случващото се на корта. Тя направи 5 пробива, 25 печеливши удара и само шест непредизвикани грешки.
 
Суарес Наваро пък губеше с 1:4 и два пробива в третия сет от Контавейт, която след това сервираше за мача при 5:4. Испанката, която е 39-а в света, обаче успя да обърне нещата и да стигне до успеха след 2 часа и 15 минути.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки