Джокович: За съжаление никак не съм добре

"Чунг беше по-добрият, той е готин и кротък"

Джокович: За съжаление никак не съм добре

За съжаление здравословното ми състояние не е добро. В края на първия сет започна да ме боли повече и трябваше да се справя с това до края на мача, коментрира Новак Джокович на пресконференцията след поражението от Хьон Чунг на Australian Oрen.

 

„Благодарен съм, че имах възможността да играя. Не знаех дали ще играя или не. Играх четири мача тук. Турнирът бе добър. Разбира се, разочароващо е да си тръгна в четвърти кръг, но обстоятелствата са такива и трябва да ги приема. Това е реалността", продължи той.
 
"Разочарован съм, че имах толкова много време и не съм се излекувал. Има си причина за това. Давам всичко от себе си, защото обичам този спорт. Наслаждавам се на тренировките и на себе си, надявам се да се подобря и да се състезавам“, каза още сърбинът.
 
„Не знам дали ми трябва още време, за да се излекувам. Трябва да обсъдим всичко с екипа ми, с медицински лица, треньори. Да видим каква е ситуацията. Играх много тенис през последните седмици“, добави бившият №1.
 
Новак заяви, че се е надявал на финал в Мелбърн и отказа да говори повече за контузията си, за да не омаловажава победата на Чунг.
 
„Чунг бе по-добрият на корта днес и заслужаваше да победи. Всеки път, когато бе в опасност, правеше невероятни удари. Беше като стена. Впечатляващо! Пожелавам му всичко най-добро“, каза 6-кратният шампион от Мелбърн.
 
„Игра някои големи мачове през изминалите 15 месеца, което помага да натрупаш увереност и опит, да знаеш какво да прави в решителните моменти. Ние играем много сходно. Той може да бъде в топ 10, без съмнение. Колко далеч ще стигне зависи от него. Уважавам го много, защото се труди, дисциплиниран е, готин и кротък“, обяви Джокович.
 
Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

Джокович: Надявам се в Париж да играя най-добрия си тенис

Вижте какво каза сърбинът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки