Ливърпул рухна след 18 мача (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

"Червените" се издъниха срещу последния и пропуснаха да изпреварят Челси

Ливърпул рухна след 18 мача (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Ливърпул рухна след 18 мача без загуба във всички турнири. "Червените" се издъниха с 0:1 при гостуването си на последния Суонси. Така тимът на Юргeн Клоп пропусна да се върне на третото място в класирането, където е Челси. Двата тима щяха да имат равен брой точки - по 50, но Ливърпул е с по-добра голова разлика.  

 
Домакините изиграха прекрасен мач в защита и се възползваха от единствената грешка пред вратата на мърсисайдци. Направи я най-скъпият защитник в света Върджил ван Дайк в 40-ата минута. Алфи Моусън се възползва и успя да вкара гол, който се оказа безценен за тима му. 
 
Футболистите на Юрген Клоп проспаха първото полувреме, в което привидно имаха инициативата, но не създадоха нищо по-интересно пред вратата на Суонзи. 
 
През второто полувреме играта се водеше предимно в половината на домакините. Фирмино и Робъртсън пропуснаха да изравнят. Вратаратят на "лебедите" Лукаш Фабиански също беше на ниво.
 
Все пак в 94-та минута Ливърпул можеше да изравни, но Роберто Фирмино удари греда, а при добавката Адама Лалана прати топката високо над вратата. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки