Пълна зала чака Марица в Полша

Българките амбицирани да вземат първа победа в групата си в Шампионската лига

Пълна зала чака Марица в Полша
Марица (Пловдив), който тази вечер излиза за първото си гостуване в Група С от волейболната Шампионска лига, направи пълноценна тренировка в зала Видовисково-Спортова в полския град Кошалин снощи, след заниманието на домакините от Хемик (Полице).
 
Двубоят между двата тима е днес, в 19:00 ч. българско време. В Полша треньорът Иван Петков заведе 14 волейболистки, като надеждите са за първа победа на тима в групата, въпреки че поне на теория отборът на Хемик е фаворит в мача. 
 
Задачата на момичетата никак няма да е лека, след като домакините се похвалиха, че при цени на билетите от 7 до 17 лева всички билети за мача са разпродадени и очакват около 3000 фена да изпълнят трибуните. За своите фенове полският клуб пуска безплатни автобуси от Полице до Шчечин. Двата града се намират на около 180 километра един от друг. 
 
Полските шампионки вече имат един успех в групата - като гости на сръбския Визура (Рума) с 3:0, след което отстъпиха пред руския Динамо Казан (Казан) с 0:3 в Кошалин. През предните четири сезона Хемик е почти абсолютен доминант в женския волейбол на Полша. Тимът от Полице е неизменен шампион от 2014 година насам.
 
През същия период три пъти е печелил националната купа и два пъти – Суперкупата на Полша. За четвърти пореден сезон Хемик играе в груповата фаза на Шампионската лига, като при първите си две участия успява да премине напред в надпреварата сред тринадесетте най-добри континента. През 2015 година дори завършва на четвърто място, след като посреща финалната четворка като домакин в Шчечин. С 13 победи и 36 точки от 14 изиграни мача, в момента Хемик се намира на второ място в полската лига, изоставайки на една точка от лидера ЛКС Комерскон (Лодз).
 
Макар и само с 12 състезателки с картотека за Шампионската лига, в селекцията на Хемик попадат няколко изключително силни волейболистки от световна класа. Освен двете полски националки, взели участие в последното Европейско първенство през есента на 2017 година – Малвина Смажек и Александра Кжос, в състава на Хемик блестят имената на три европейски шампионки от Евроволей 2017 с отбора на Сърбия – Стефана Велькович, Сладжана Миркович и Бянка Буша, както и на българската националка Страшимира Симеонова.
 
В състава на треньора Якуб Глушак има още една чужденка – американката Александра Холстън, доскорошна съотборничка на Шайна Джоусеф в отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил, САЩ).
 
Двубоят между Марица и Хемик ще се предава пряко по българския канал Diema Sport 2 HD, по интернет телевизията LAOLA1.tv, както и по полската Polsat Sport.

 

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки