Хьон Чун надделя в мача на сензациите на Australiqn Open

Кореецът чака Федерер или Бердих на полуфинала

Хьон Чун надделя в мача на сензациите на Australiqn Open
Южнокорейската сензация Хьон Чун се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като в четвъртфиналите победи другия играч, изненадал с представянето си - Тенис Сандгрен от САЩ с 6:4, 7:6(5), 6:3.
 
Двубоят продължи 2 часа и 28 мин. Така 21-годишният Чун стана първият представител на родината си, който достига до този етап на турнир от Големия шлем.
 
Безпощадност при дългите разигравания от крайната линия срещу брилянтна игра на мрежата. Две от най-големите изненади на турнира ни представиха вълнуващ сблъсък, изпълнен с впечатляващи отигравания и напрегнати моменти, в който в крайна сметка Чун излезе победител.
 
Представителят на новата генерация вече очаква следващия си противник – победителят от двубоя между Роджър Федерер и Томаш Бердих.
 
Двубоят между корееца и американеца започна равностойно, но постепенно Хьон взе превес.
 
Той имаше проблем само във втория сет, когато съперникът му поведе и сервираше за сета при 5:3. Азиатецът обаче успя да се върне в мача, след като изравни за 5:5, а след това спечели и тайбрека.
 
В последната част Сандгрен направи всичко по силите си, за да се противопостави на съперника си и дори спаси 5 мачбола, но в крайна сметка загуби срещата.
 
Чун завърши двубоя с 29 уинъра, 3 двойни грешки и 4 пробива на сметката си от 13 възможности. Неговият опонент пък се отчете с 12 аса, 37 уинъра, 5 двойни грешки и 2 осъществени брейкпойнта от 8.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки