Българка в Мелбърн: Австралийците обожават Григор

Той си е нашият шампион с или без купа, единодушни са сънародниците ни в Австралия

Българка в Мелбърн: Австралийците обожават Григор
В 1/4-финалния мач на Australian Open срещу Кайл Едмънд (Вбр) Григор Димитров бе много мощно подкрепян от българските фенове по трибуните на „Род Лейвър арена".
 
Може да се каже, че в повечето моменти изглеждаше, че двубоят не е в Мелбърн, а в София. За това принос имаха и местни привърженици на тениса, които в по-голямата си част бяха за нашето момче. Преди двубоя български фенове изразиха вярата си, че Григор може да стигне до трофея, но за тяхно разочарование това бе отложено поне с една година.
 
„В тази група всички сме от Мелбърн. Всеки е дошъл по различно време. Аз лично съм от 15 г. в Австралия. Казвам се Ваня Дюлгерова и съм учителка по български в българските класове на Victorian School of Languages. Идваме на мачовете на Григор още от времето, когато той играеше на външните кортове. Това започна май преди 8 г. Тогава той играеше само в първите кръгове, но ние си го подкрепяме и обичаме оттогава.
 
Затова сме изключително щастливи да видим неговото израстване и големия пробив, който направи. Трябва обаче да ви кажа, че много голяма част от австралийците вече обожават Григор. Допреди малко говорих с едни британци. Те казаха, че също симпатизират на Григор, а той играе срещу тяхно момче", сподели българката.
 
Ваня Дюлгерова бе една от най-активните при скандиранията в подкрепа на Димитров. Тя сподели, че вече има 30 ученици.
 
„Ние сме живеещи в Мелбърн българи. Винаги идваме на мачовете на Григор и сме силна агитка. Събираме се да сме заедно, за да викаме силно. Организираме се по Фейсбук. Много е емоционално на корта. От толкова малка държава да имаме толкова добър тенисист, е страхотно.
 
 
След като започна да се изкачва нагоре, вече и австралийците го познават. Затова сега ни е много приятно, като кажем, че сме от България. Чуваш веднага името: „Оу, Григор". За нас това е много положително", казва пък чаровна млада дама на име Ивана.
 
„На гости сме при наши приятели тук. Тази година успяхме да се организираме и да съчетаем турнира с една голяма и хубава екскурзия. Сега се наслаждаваме на мачовете на Григор. Не успяхме да влезем само на двубоя с Кирьос. Нямаше места", бяха думите на говорителя на групата от Козлодуй - Бойко.
 
„Всеки си има тежки дни. Но Григор си е нашият шампион - със или без купа. Никой друг не е издигал българското знаме в Австралия толкова пъти и толкова високо. Момчето се труди упорито, бори се толкова достойно, че заслужава единствено адмирации и поклон. Ние му се радваме и го обичаме такъв, какъвто си е.
 
Е, днес (вчера - б.р) малко страдаме, но пък на фона на всичката радост, която ни носи и ще продължава да ни носи, сегашната му загуба е бял кахър. Нека само да е здрав и устремен, пък купата ще почака до следващата година", каза след мача Ваня Дюлгерова.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки